مقالاتسخنرانی

مهارت سخنرانی – مهارتهای یک سخنران حرفه ای – سخن سبز

مهارت سخنرانی

 

همیشه با خودم فکر می کنم زمانی که خودم به عنوان شرکت کننده در سمیناری شرکت می کردم ، کار سخنرانی برای من  ( مثل حرکت بندباز سیرک که به نظر آسان به نظر می رسد) به نظر راحت بود . در مثال بندباز که گفتم ، هنرمند بند باز ماهها و حتی سالها  تمرین و تلاش کرده و ما مثلاً در یک ساعت ثمره تلاش و تمرین او را می بینیم.

وقتی صحبت از مهارت سخنرانی می شود یعنی اینکه ما می توانیم این مهارت را با تمرین و تکرار بیاموزیم . وقتی صحبت از یک سخنران می شود بسیاری گمان می کنند که یک سخنران حرفه ای فقط باید بتواند خوب صحبت کند . اما در این مقاله در رابطه با  مهارتهای یک سخنران ، صحبت خواهیم کرد.

برای کسب مهارت سخنرانی ، متخصص شوید

یک سخنران زیرک نمی گوید که من در ۱۰ موضوع مختلف می خواهم صحبت کنم .  برای کسب مهارت سخنرانی باید متخصص باشید . مردم می خواهند برای گوش دادن به متخصصانی که در کار خود دانش و آگاهی کافی دارند وقت بگذارند و هزینه کنند . نکته مهم این است که در حیطه ای کار کنید که به آن حوزه واقعا علاقه دارید و زمانی که در رابطه با آن صحبت می کنید شور و اشتیاق داشته باشید تا صحبت شما تاثیر گذارتر باشد، باور کنید که مخاطب متوجه شور و هیجان و علاقه و اعتقاد شما خواهد شد . پس موضوعاتی را که در آن دانش و آگاهی دارید لیست کنید و به یک سری موضوعات که علاقه بیشتری دارید نزدیک شوید ، مطالعه کنید ، آموزش ببینید و همواره دانش خود را در آن حوزه زیاد کنید . 

 

این مقاله را بخوانید : غلبه بر استرس سخنرانی

 

دلسوز مخاطب باشید 

این حرف در حد شعار نیست ” کسانی را که برایشان سخنرانی می کنید دوست داشته باشید” . پیشنهاد من این است که با نظر سنجی و تحقیق قبل از سمینار یا کلاس حتماً تا حدود زیادی از دغدغه های آنها آگاهی پیدا کنید . به عنوان مثال قبل از سمینار با چند نفر از مخاطبین ارتباط بگیرید و از نیاز ها و دغدغه های آنها آگاه شوید . من بارها با سخنرانانی مواجه شدم که وقتی شرکت کننده ها با او صحبت می کنند و از دغدغه های خود می گویند جوری از صمیم قلب راهنما می شوند و هدایت می کنند و واقعاً سنگ تمام می گذارند  که مخاطب این مسئله را به خوبی متوجه می شود .پس یکی از ارکان کسب مهارت سخنرانی ارتباط خوب با مخاطب است .

 

کاوت روبرت، موسس انجمن ملی سخنرانان می گوید : شنوندگان تازمانی که ندانند که شما چقدر به آنها اهمیت می دهید اهمینت نمی دهند که شما چقدر می دانید .

 

مهارت سخنرانی

بازار خاص خود را پیدا کنید 

 

مهمترین موضوعی که من به اغلب افرادی که دوست دارند یک سخنران شوند می گویم این است که از خودتان بپرسید که از میان موضوعاتی که من به آن علاقه دارم و در ان متخصص هستم ، مردم برای فراگیری کدام یک پول بیشتری می دهند . پس باید بازار مناسب ارشته و علاقمندی خود  را پیدا کنید. بسیای افراد معتقدند که یک آدم همه کاره به هیچ وجه متخصص نیست . متخصصانی را می خواهند که برای مسائل خاص شان راه حل داشته باشد. پس در کنار این که داریم روی کسب مهارت سخنرانی و تکنیک های آن کار می کنیم باید به این مسئله مهم هم توجه کنیم .

 

 

این مقاله را بخوانید : تکنیک های سخنوری

فروشنده باشید

  در کنار یادگیری مهارت سخنرانی برای حرفه ای شدن باید یک فروشنده حرفه ای نیز باشید . اگر نتوانید به خوبی محصول ، خدمات خود را بفروشید بهترین سخنران هم باشید بی فایده است ! صحبت ها ، تجربیات و دانش خود را بفروشید .

 

به نیاز مخاطب توجه کنید 

سعی کنید هر مطلبی را که می خواهید ارائه دهید خواسته ها ، نیارها و مشکلات مخاطب را مدنظر قرار دهید ، آموزشهای شما چه مشکلی را از مشکلات مخاطب رفع می کند ؟! هرچقدر بتوانید مسائل بیشتری را حل کنید بیشتر برای سخنرانی دعوت می شوید و سخنران شدن و کسب مهارت سخنرانی چیزی جز در محیط قرار گرفتن و اجراهای متعدد نیست . 

 

نوشته های مشابه

‫۳ نظرها

  1. درود بر استاد قهرمانی عزیز

    مقالات آموزشی خوبی در وب سایت تان می گذارید

    امیدوارم سعادت پیدا کنیم تا در سمینار های شما حضور داشته باشیم

  2. سلام چ زیبا شما خیلی زیبا هستین لایک لایک لایک
    سن میتونین بگین؟
    شهر؟ برای حضور در سمینار.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آموزش فن بیان و سخنرانی سخن سبز
دریافت فایل صوتی
برای دریافت هدیه ویژه ایمیل خود را وارد کنید