تست روانشناسی عزت نفس – بالا بردن عزت نفس
سلام به همه شما همراهان گرامی در این مقاله به روشهای بالا بردن عزت نفس و در انتها تست روانشناسی عزت نفس می پردازیم.
عزت نفس پایه و مبنای داشتن اعتماد به نفس است. دوستانی که در دوره های آموزشی ما شرکت می کنند که یکی از انها کلاس فن بیان و عزت نفس است به اهمیت این موضوع و بالا بردن عزت نفس آگاهند. وقتی شما عزت نفس پائین دارید، خودتان را ارزشمند نمی دانید، خودتان را باور نمی کنید،به خودتان احترام نمی گذارید و به واسطه این موارد بدون شک فرصتهای بسیاری را از دست خواهید داد و البته شاید از نظر کسانی که از شما شناخت کافی ندارند، فردی بدون توانمندی و قابلیت های خاص به شمار بروید.
در اینجا می خواهم مواردی را که با انها در کلاس ها، سمینارها و دوره ها برخورد کرده ام نام ببرم ، یعنی افرادی که گاهی بدون انکه بدانند عزت نفس پائین شان باعث از دست دادن فرصت های زیادی شده است.
مورد اول خانمی بود که چهره خوب و قابل قبولی بود و به دلیل کمبود عزت نفس و احساس ارزشمندی خود را لایق هیچ رابطه یا کاری نمی دید. احساس می کرد زشت است و هیچ کس هم برای کار او را استخدام نمی کند. در صورتی که توانمندی هایی داشت و می توانست با انها وارد کار شود. اما عزت نفس رفتن به جلسه مصاحبه را نداشت.
مورد دوم آقایی بود که با انکه تحصیلات و استعداد بالایی داشت اما با کمترین حقوق در جایی که هیچ جای رشدی برایش وجود نداشت مشغول به کار بود و فکر می کرد همینه که هست. خدا برای او نخواسته !
مورد سوم دختر نوجوانی که در دوره نوجوان قهرمان گفت : منو هیچ کس دوست نداره ، من قیافه مو دوست ندارم، همه به من میگن قیافت خوب نیست. وقتی از او تعریف می کردیم به شدت انکار می کرد و حس بدی نسبت به خودش داشت.
خب خیلی موارد دیگری هست که بارها با انها برخورد داشته ام.
علت پائین بودن عزت نفس چیست؟
مقایسه کردن
مقایسه کردن زمانی سالم نیست که فقط در موقعیتی که خود را در موقعیتی بالاتر از دیگران ببینیم، احساس رضایت کنیم. مقایسه ناسالم یعنی اینکه خود را مدام با موفقیت های دیگران مقایسه کنیم و به این نتیجه برسیم که از آنها کمتر هستیم. با این مقایسه عزت نفس ما به شدت کاهش پیدا می کند، چون احساس ارزشمندی نسبت به خودمان نداریم
مقایسه کردن همیشه هم بد نیست . مهمترین مقایسه سالم، مقایسه خودمان با گذشته مان است . این گذشته می تواند دیروز یا حتی یک سال قبل مان باشد.
به عنوان نمونه شخصی که هدفش کاهش وزن است اگر به طور مداوم خود را با افرادی که دارای تناسب اندام هستند مقایسه کند دچار ناامیدی می شود، اما اگر وزن فعلی ش را که با گرفتن رژیم کاهش پیدا کرده است را با وزن قبل از گرفتن رژیم مقایسه کند، متوجه خواهد شد که روند رو به جلو بوده است . زمانی که ما یک قدم جلوتر از روز قبل هستیم این یعنی حرکت ما رو به جلو بوده است . زمانی که مقایسه کردن عاقلانه باشد حس خوبی را به ما می دهد.
برچسب زدن بر خود
“من خیلی کودن هستم” . ” بدشانس ترین آدم روی کره زمین هستم” . ” استعداد ندارم” . ” ظاهر نامناسبی دارم” . ” من لیاقت شو ندارم “.”من عرضه هیچ کاری را ندارم”. ” نمی توانم ” و…..
احتمالاً شما هم بارها این جملات را با خود گفتید . گفتن این جملات به شدت روی عزت نفس تأثیر منفی می گذارد. حال اگر به جای این جملات از جملاتی چون ” اشتباه کردم! ” استفاده کنید، به مراتب از جملات بالا اثرات ناامید کننده کمتری دارند.
سرزش خود و احساس گناه
وقتی به خاطر کارهای ارزشمندتان و دستاوردهایتان برای خود ارزش قائل نیستید، عزت نفس پائینی دارید . این در حالی است که زمانی که اشتباهی از شما سر می زند،گاهی به شدت خودتان را سرزنش می کنید و احساس گناه می کنید. شما در زمانی مشخص، موقعیتی خاص و در شرایط ویژه ای ممکن است دچار اشتباهی شده باشید. آیا اشاره و فکر کردن دائمی به آن اتفاق می تواند گره ای باز کند؟ آیا آن اتفاق عوض می شود؟ نمی توانیم گذشته را تغییر دهیم، اما این امکان را داریم که از این پس انتخاب های بهتری داشته باشیم.
ویژگی های شخصیت با عزت نفس بالا
- خودش را ارزشمند می داند
- به خودش اهمیت می دهد
- او می داند که در مسیر پیشرفت و تکامل حضور دارد و موجودی کامل و بی نقص نیست و از کمبودها، اشتباهات و نقص هایش احساس خجالت نمی کند.
- احساس خوبی نسبت به خودش دارد
- خودش را سرزنش نمی کند
- به خودش عشق می ورزد
- از درون شاد است
- به پذیرش ازخودش و شرایط زندگی رسیده است
- خودش را دوست دارد
- به خودش احترام می گذارد
- مدام دنبال تأئید گرفتن نیست
- نگران قضاوت دیگران نیست
- در زندگیش دنبال مقصر نیست
- مسئولیت زندگی خود را تمام وکمال می پذیرد
برای کار کردن روی خودتان برای بالا بردن عزت نفس محصولات زیر را پیشنهاد می کنیم:
محصول افزایش عزت نفس (صوتی و تصویری)
تست روانشناسی زیر تست روانشناسی عزت نفس یکی از مهمترین تستهای روانشناسی است که به ما دید می دهد که ما کجای کار هستیم .