مقالاتفن بيانفن بيان در كسب و كار

مهارت صحبت کردن | چگونه در هر جمعی خوب صحبت کنیم؟

در این مقاله علاوه بر تعریف مفهوم فن بيان و اهمیت لزوم آن در زندگی، تمریناتی به شما عزیزان آموزش می دهیم تا بتوانید بهتر و اصولی تر در هر جمعی صحبت کنید. در واقع در پایان این مقاله مهارت صحبت کردن را فرامی گیرید. پس تا پایان همراه ما باشید.

فن بيان چیست؟

فن بیان را در واقع می توان به مهارت صحبت کردن معنا کرد. فن بیان، در حقیقت انتخاب رویکردهایی مناسب برای برقراری ارتباط با دیگران است. این ارتباط ممکن است نوشتاری، گفتاری و حتی دیداری و شنیداری باشد.

زمانی که ما با افراد مختلف، در مورد یک موضوع واحد صحبت می‌کنیم، برای هر طیف از مخاطبان، رویکردهای متفاوتی را در نظر می گیریم.

نحوه صحبت کردن من با یک مقام بالای کشور قطعاً متفاوت با صحبت کردن در مقابل ِیک فرد معمولی است.

ارتباطات بیشتر

داشتن مهارت صحبت کردن و فن بیان شیوا، فقط برای سخنرانان، مدرسان و… نیست. فن بیان یک مهارت ضروری و همگانی است، که باعث سوق دادن ما به برقراری ارتباطات بیشتر و بهتر می شود. باید دقت کنید که اگر کسی فن بیان خوبی دارد، لزوماً نه گوینده خوبی است، نه سخنران خوبی و نه مذاکره کننده خوب! بلکه کسی که فن بیان خوبی دارد، پیش‌زمینه این را دارد که یک سخنران، مذاکره کننده و مدرس خوب باشد!

در دوره رایگان آموزش فن بیان کاملاً این موضوع را توضیح داده ام. به شما عزیزان پیشنهاد می کنم که این محصول رایگان را همراه با ویدئوهای کوتاه و کاربردی ش را از دست ندهید. 

چرا فراگیری مهارت صحبت کردن مهم است؟ 

                                                        

طبق تحقیقات به طور میانگین، ۴۳درصد از ارتباطات ما، صرف شنیدن و ۳۲درصد صرف صحبت کردن می‌شود! این عدد فوق‌العاده قابل تأمل است! ۷۵ درصد ارتباطات ما،‌ ارتباطات کلامی است و اگر فن بیان خوبی نداشته باشیم، نمی‌توانیم ارتباطات خوبی را برقرار کنیم.

هنگامی‌که به صورت تاثیرگذار سخن گفتن را ياد می‌گیریم، تصوير ذهنی كه از خودمان داريم ارتقاء پيدا می‌کند.

این تصوير ذهنی كه از خودمان داريم، هر اندازه مثبت‌تر باشد، عملکردمان در هر بخشی از زندگی كاری، اجتماعی و شخصی‌مان بهتر می‌شود.

در واقع داشتن تصوير ذهنی مثبت و روشن از خودمان، بیشتر از هر اقدام ديگري، عملكرد ما را بهبود می‌بخشد. روانشناسان می‌گویند كه سطح خودباوری شما يا ” مقدار علاقه‌ای كه به خودتان داريد ” تعیین‌کننده كيفيت زندگي دروني و بیرونی شماست.

علاقه به خود

هراندازه شما بهتر و متقاعدکننده‌تر صحبت كنيد، فن بيان بهتری داشته باشيد، بيشتر خود را دوست خواهيد داشت. هرچقدر بيشتر خودتان را دوست داشته باشيد، در روابط با ديگران مثبت‌تر و زیباتر ظاهر می‌شوید و در نتيجه سالم‌تر، خوشحال‌تر و مثبت‌تر خواهيد بود.

 افكار و احساسات و مخصوصاً احترامي كه ديگران براي ما قائل می‌شوند، در زندگي ما بسيار مهم  است. ما معمولاً در زندگی‌مان بسياری از انتخاب‌ها و تصمیمات مان، به خاطر جذب احترام و یا حداقل از دست ندادن احترام از سوی ديگران است. 

بنابراين داشتن فن بيان خوب و مهارت خوب صحبت كردن باعث می‌شود، توجه بيشتری را در بين اطرافيان مان به خودمان جلب کنیم و درنتیجه عزت‌نفس ما بيشتر می‌شود. بنابراین اگر روش خوب صحبت کردن و روش داشتن فن بیان خوب را فرا بگیریم، باعث بالا رفتن اعتماد به‌نفس و قدرت شخصی‌مان می‌شود.

اين مقاله را هم مطالعه كنيد: افزایش دایره لغات

مهارت صحبت کردن در محل كار :

فن بیان خوب در محيط كار، از نيازهای ضروری در جامعه امروزی است و یک مزيت رقابتی محسوب می‌شود.

فردی كه حرفه‌ای صحبت می‌کند و دارای مهارت‌های كلامی است خيلی زود در محل كار موردتوجه قرار می‌گیرد و به‌سرعت جايگاه شغلی اش ارتقاء پيدا می‌کند. فن بيان خوب داشتن در کسب‌وکار بر امتيازات ما می‌افزاید.

افرادي كه داراي فن بيان خوبی هستند به ‌سرعت توجه اطرافيان شان را به سمت خود جلب می‌کنند.

مهارت صحبت کردن در شرکت

 

من در محیط‌های كاری (البته بيشتر بخش خصوصی) كه بودم، كمتر كسی را در جایگاه‌های بالاي سازمانی بدون داشتن فن بيان خوب و قدرت كلام می‌دیدم. شايد عبارت ” خوش‌سروزبان ” توصيف خوبی برای افرادی با بيان خوب باشد.

حتماً اين جمله را شنیده‌اید كه فلاني چقدر سروزبان‌دار است. در یک مجموعه کاری، مدير فروش مجموعه، شخصی با فن بيان عالی بود كه توانايی ارتباط برقرار كردن و گفتگو در هر شرايطی را به بهترين نحو داشت.

با هركس از پایین‌ترین سطح اجتماع يا محيط كار گرفته تا افرادی با سطح اجتماعی و سمت‌های بالا در  محيط كار به نحوی عالي و متناسب با او صحبت می‌کرد.

همين توانايی باعث بالا رفتن موقعيت او در محيط كار و جلب احترام اطرافيان شده بود.

يا بالعكس يكی از همكاران این مجموعه كه بسيار در كارش حرفه‌ای بود، به دليل نداشتن فن بيان مناسب بسيار کم‌رنگ‌تر بود و موردتوجه کسی نبود. در يك دوره كاری، من با مديری كار می‌کردم كه مهم ترین ویژگی‌ برای استخدام پرسنل های مجموعه اش قدرت بيان بالا بود و به‌اصطلاح خوش می بایست پرسنلنش سروزبان‌دار باشند.

يعني كسي كه دارای بيان قوی و اعتمادبه‌نفس بالاست.

اين مقاله را هم مطالعه كنيد: شروع صحبت در محیط های جدید

 نقش فن بيان در رشد سازمان ها:

 

یک تحقیق فوق‌العاده جالب می‌خواندم که در آن مطرح‌شده بود که سازمان‌هایی كه داراي ارتباطات قوي و اصولی هستند، 113 بار بيشتر از سازمان‌های دیگر احتمال دارد كه به سطوح بالاي سودآوري و بهره‌وری برسند.

مهارت صحبت کردن در محیط کار

در تحقيقي مشابه بيان شده بود كه 97 درصد از افرادي كه داراي ارتباطات ضعيف هستند، مهارت‌های كلامي ناكافي دارند و فن بيان خوبي ندارند.

 83 درصد پرسنل سازمان‌ها به دليل نداشتن مهارت‌های كلامی و فن بیان خوب باعث تأثیرات منفي در زمینه‌های مختلف ازجمله فروش، سوددهی و بهره‌وری سازمان‌ها می‌شوند.

شايد شما هم به‌وفور در اجتماع و محل كارتان تجربه كرده باشيد، فردي كه در خوب صحبت كردن توانا نيست، حتي موجب بروز سوءتفاهم در ارتباطات با اطرافيانش می‌شود.

یک پیشنهاد ویژه

حال که علاقه مند به موضوع خوب صحبت کردن دارید و تا اینجا متوجه اهمیت داشتن فن بیان در لحظه لحظه ی زندگی شده اید به شما عزیزان پیشنهاد می کنم دوره غیر حضوری مهارت‌های خوب صحبت کردن و افزایش مهارت‌های ارتباطات مؤثر را حتما تهیه فرمایید و این مقاله را کامل تر درک کنید.

محصول مهارت خوب صحبت کردن

 

ارتباط چشمی موثر در مهارت صحبت کردن

یکی از موثرترین راه های برقراری ارتباط، ارتباط چشمی است. اما در جمع های کوچک می شود با همه ارتباط چشمی برقرار کرد اما جمع های بزرگ تر چی؟

اگر کمی خوش شانس باشید حتی در یک جمع کوچک چند ده نفری هم، همیشه دو یا سه نفر انسان مثبت پیدا می‌کنید.

کسانی که حتی وقتی غلط هم صحبت کنید، به شما لبخند می‌زنند.

حتی از حرف‌های بی‌خاصیت‌ هم با دقت یادداشت برمی‌دارند.

و یا اینکه با شما احساس همدلی می‌کنند و حواسشان هست که هر بار نگاه‌شان می‌کنید لبخند بزنند تا روحیه بگیرید.

ارتباط چشمی موثر در فن بیان و مهارت صحبت کردن

حتماً گاه و بی گاه به آن ها نگاه کنید و اجازه دهید با نگاه‌شان از شما حمایت کنند. بارها برایم در دوره ها و کلاس ها پیش آمده که افرادی بودند که به شدت ارتباط چشمی با  آنها به من حس مثبت داده و به نوعی حس حمایت گری داشته اند .

 

انتخاب سرعت مناسب در صحبت کردن 

 

احتمالاً شما هم با فروشندگانی برخورد داشته اید که آنقدر تند صحبت می کنند که مهلت صحبت کردن را به کسی نمی دهند! در این صورت به جای خرید از فروشنده مذکور، فرار را برقرار ترجیح می دهیم. یا برعکس این موضوع افرادی که بسیار کند صحبت می کنند. در این صورت هم ممکن است صحبت های این فروشنده برای ما کسل کننده باشد. پس ما باید سرعت مناسب صحبت کردن خود را پیدا کنیم. نه تند و نه کند صحبت کنید. 

در مقاله زیر به صورت کامل درباره سرعت مناسب ، صحبت شده است.

این مقاله را هم بخوانید:سرعت مناسب صحبت کردن

اما سوال اینجاست که چه تمرین‌هایی می‌توانند به ما کمک کنند که سرعت حرف زدن خود را کنترل کنیم.

ما در اینجا یک تمرین ساده و البته اثرگذار و کاربردی را مطرح می کنیم که با تمرین و ممارست، می توانید سرعت حرف زدن تان را کنترل کنید.
صدای خود را با سرعت‌های متفاوت ضبط کنید. یک بار کند، یک بار تند و حالا سرعت صحبت کردن تان را تغییر دهید. این تمرینِ ساده ولی مهم است. گاهی در هنگام صحبت کردن لازم است به صورت آگاهانه سرعت صحبت کردن مان را بالا ببریم که به نوعی القاکننده یک حس هیجان  واضطراب است. گاهی نیاز است که سرعت صحبت کردن مان را کم کنیم .

زبان بدن و فن بیان 

 

مقاله ای در رابطه با اهمیت زبان بدن نوشتم . 

 زمانی که شما در هنگام صحبت کردن زبان بدن خوبی نداشته باشید تمام توجه ها به سمت حرکات و زبان بدن شما جلب می شود. نکته مهم در استفاده از زبان بدن این است که نه خیلی کم باشد و نه خیلی زیاد ..افراط  و تفریط تأثیرگذرای صحبت  را کم می کند. 

زبان بدن در فن بیان و مهارت صحبت کردن

اگر قصد دارید زبان بدن را به شکلی موثرتر در سخنرانی‌ها به کار بگیرید، می توانید از الگوها پیروی کنید. زبان بدن سخنرانان و افرادی که زبان بدن خوب دارند را بررسی کنید و از آنها الگوبرداری کنید.

 

برهمین اساس داشتن فن بيان خوب جزء پارامترهای اصلي براي موفق شدن در فعالیت‌های شغلي و اجتماعی و صدالبته در زندگي شخصي می‌باشد.

وقتي بتوانيم مهارت‌های ارتباطي ازجمله خوب صحبت كردن را در خود تقويت كنيم و در آن بيشتر ازآنچه كه انتظار می‌رود عالي عمل كنيم، در آن صورت قادر به برقراري ارتباط عالي با شريك، زيردست، رئيس، مشتري، همكار و… خواهيم شد.

این‌گونه ارتباطات عالي درون و بيرون سازماني نتیجه‌ای جز سودآوری و منفعت براي سازمان و صدالبته براي پرسنل نخواهد داشت.

پیشنهاد شرکت در دوره رایگان فن بیان و سخنرانی 

نوشته های مشابه

‫4 نظرها

  1. بازتاب: فن بیان خوب بدست آوردنی است – سرمد اجرا
  2. سلام
    مقالات سایتتون بسیار مفید هست . امیدوارم همیشه سلامت باشید استاد قهرمانی .

  3. نقش ارتباطات در رشد سازمان ها بسیار کاربردی بود استاد
    با تشکر فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آموزش فن بیان و سخنرانی سخن سبز
دریافت فایل صوتی
برای دریافت هدیه ویژه ایمیل خود را وارد کنید