اشتباهات رایج در حین سخنرانی یا صحبت کردن، عبارت است از:
– ضعف صدا
– تپق زدن
– زیاد مکث کردن یا هیچ مکث نکردن- زیاد “عه گفتن”
– استفاده از زبان بدن نامناسب
در این مقاله در رابطه با مورد دوم صحبت می کنیم …
اغلبما سخنرانی و صحبت کردن در جمع را کم و بیش تجربه کردهایم، مثلا سخنرانی در جلسات کاری شرکت یا ارائه در جشن فارغالتحصیلی و… وقتی در چنین موقعیتهایی قرار گرفتهاید، حتما دلتان میخواسته آنقدر بینقص و بدون تپق زدن اجرا کنید که مخاطبان را جذب کنید و اثر بخش باشید
اما احتمالا یک جاهایی را خراب کرده و از شدت اضطراب به تپش قلب و لکنت زبان افتادهاید.
در این مقاله قصد دارم درباره تپق زدن و راههای جلوگیری از ان صحبت کنم.
تپق زدن فقط برای عده خاصی از افراد نیست بلکه ممکن است برای همه ما پیش بیاید که مثلاً اشتباهی در جمله بندی داشته باشیم یا یک کلمه را اشتباه تلفظ کنیم..البته افراد خجالتی به دلیل استرس زیادی که در جمع می گیرند ممکن است بیشتر دچار تپق زدن شوند.
فهرست محتوا
چرا تپق می زنیم؟
.
یکی از مهمترین علت های تپق زدن این است که آمادگی و تمرین لازم را نداریم و تسلط مان کم است . عامل بعدی استرس است وقتی که استرس سراغ ما می آید احتمال اینکه در صحبت کردنمان اشتباه داشته باشیم زیاد می شود .
از تپق زدن نترسید
وقتی میخواهید صحبت کنید ممکن است که تپق بزنید ..وحشت نکنید که وای من میانه صحبتم تپق زدم .باور کنید هر آدمی تپق میزند اما قدم بعد از تپق زدن این است که جمله یا کلمه اشتباهتان را اصلاح کنید. البته گاهی اینقدر تپق ما سطحی و کمرنگ بوده که مخاطبان متوجه آن نخواهند شد بهتر است که از کنار این موارد بگذریم.
این مقاله را هم بخوانید: کنترل ترس از سخنرانی
تمرین های مهم برای جلوگیری از تپق زدن
یکی از بهترین تمرینها برای جلوگیری از تپق زدن بداهه گویی میباشد. بداهه گویی یعنی صحبت بدون برنامه ریزی قبلی.برای تقویت بداهه گویی در جمع های خودمانی و یا مقابل آینه تمرین کنید این کارها باعث میشود که …
۱) بفهمیم چه کلماتی در ذهن ما نیست
۲) عبارات و جملات ناقص خودمان را شناسایی کنیم و واژه های درست را جایگزین کنیم این تمرین را در مدت یک ماه انجان دهیم مثلا روزی ۵ دقیقه باعث میشود
۳) وقتی که دامنه ی لغات ما زیاد شود
تمرین تند گویی برای جلوگیری از تپق زدن
باید یکسری نرمش های ذهنی را برای تقویت ذهن مان انجام دهیم. یک تمرین که می تواند برای شما بسیارمفید باشد این است که موضوعی را انتخاب کرده و در آن موضوع ۳ دقیقه تند صحبت کنید . این تمرین به شما کمک می کند که بدون تپق زدن صحبت کنید .
این مقاله را هم بخوانید: صحبت کردن در جمع
تمرین بلند خوانی برای جلوگیری از تپق زدن
متأسفانه من استرس زیادی دارم و چون آدم کمرویی هستم جلوی جمع نمیتونم ارتباط درستی برقرار کنم
مخصوصا جلوی کسانی که از قبل هیچ شناختی ازشون ندارم خودم فک میکنم مشکل اصلی من استرس باشد
کلا در همه مورد استرس دارم زمانی که تصمیم به کاری میگیرم زمانی یا مسافرت میروم یا حتی بخوام به کسی زنگ بزنم فک میکنم تمام مشکلاتم بخاطر پدرم به وجود آمده او در کودکی بسیار کتکم میزد و وقتی به مهمانی جایی میرفتیم جلوی جمع منو خراب میکرد و همین باعث شده که اعتماد بنفس در من کشته شود و ترسو خجالتی شوم از نظر من تربیت والدین نقش بسیار مهمی بر روی روان کودکان دارد من این موضوع به خوبی درک کردم
سلام و ادب در این که والدین نقش مهمی در ساخت شخصیت ما دارن شکی نیست. نمی دونم سن تون چقدره اما مسئولیت رشد و تغییر با خودماست. مسئله شما مسئله رایج و قابل حلی هست که با مراجعه با مشاور و روانکاو قابل حله. البته دوره فن بیان ، سخنوری و اعتماد به نفس هم بسیار به شما کمک می کنه
https://sokhanesabz.com/product/training-public-speaking-online/
سلام
ممنون از مقاله ی عالی و کاربردیتون.خیلی استفاده کردم.
مرسی از شما دوست عزیز مقاله زیر هم برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/good-speaking-training/
خیلی عالی بود
سلام
من عظمت خدا رو می بینم زبانم به لرزه می افته
سلام ممنون از اشتراک گذاریتون.. موفق باشید
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون بشه
من در سایت شخصی خودم مطالب خوبی درباره فن بیان آورده ام. لطفا به صفحه من هم سر بزنید تا از کتابها و مطالب متنی و صوتی رایگان بهره ببرید.