احوالپرسی صمیمی | نحوه احوالپرسی | قشنگ ترین جملات احوالپرسی
سلام سلام خدمت همه شما همراهان عزیز. در این مقاله قصد دارم راجع به احوالپرسی و روش های آن با شما صحبت کنم. بارها شده است که تاثیر احوالپرسی خوب را در ارتباطات پایدار مشاهده کرده ام. فردی که در ارتباطاتش گرم و صمیمی است و نکاتی که در ادامه خواهیم گفت را رعایت می کند شانس بیشتری برای ایجاد و حفظ ارتباطات ماندگار خواهد داشت.
در این راستا تحقیقات متعددی اهمیت چند ثانیه اول را در تاثیرگذاری نشان داده است .
ایمی کادی، استاد روانشناسی دانشکده هاروارد و همکارانش، متوجه شده اند که ما در مورد کسانی که پاسخی برای این دو سؤال در اختیارمان قرار می دهند قضاوتی آنی می کنیم:
- آیا می توانم به این شخص اعتماد کنم؟
- آیا می توانم برای توانایی های این فرد احترام قائل شوم؟
بنا بر تحقیق کادی، ۸۰ تا ۹۰ درصد تأثیری که فرد در اولین برخورد روی شخص مقابل خود می گذارد بر اساس این دو ویژگی شکل می گیرد. شما و شخصی که ملاقات می کنید به طور ناخودآگاه از خودتان می پرسید:
آیا می توانم به نیت مثبت این فرد اعتماد کنم؟
تحقیق کادی نشان می دهد در برخورد اول، اعتماد مهم ترین عامل است. به بیان دیگر برای آن که بتوانید توانایی خود را نشان دهید، ابتدا می بایست دیگران به شما اعتماد کنند. اگر اعتمادی در میان نباشد، دیگران توانایی شما را به عنوان نکته ای منفی در نظر خواهند گرفت. همان گونه که کادی می گوید: فرد قابل اعتمادی که توانمند هم هست موجب تحسین دیگران می شود، اما توانایی های شما تنها زمانی از یک تهدید به یک نکته ی مثبت تبدیل می شوند که میان شما و فرد مورد نظر اعتمادی به وجود آمده باشد.
فهرست محتوا
تاثیرگذاری مثبت اولیه
این نکته را به خاطر بسپارید که تنها چند ثانیه طول می کشد تا شما در برخورد اول حس خوب یا منفی را به افراد انتقال دهید .
تحقیقات نشان می دهند که تغییر دادن میزان تأثیر در اولین برخورد به همین راحتی نیست. در این راستا یکی از دوستانم می گفت که زمانی که در جلسه اول درسی از دروس دانشگاهش وقتی با چند دقیقه تاخیر وارد کلاس شده بود، استاد مربوطه چنان برخورد بدی با او داشته که او تا آخر ترم نسبت به آن درس و استادش حس بسیار منفی داشت.
این همه درباره تاثیر چند ثانیه اول در ارتباط صحبت کردیم که برسیم به اهمیت نحوه احوالپرسی خوب در ارتباطات و حتی در سخنرانی ها. یکی از موارد مهم در احوالپرسی خوب، فن بیان خوب است. در این راستا اگر هنوز در دوره رایگان فن بیان و سخنرانی شرکت نکردید از طیق لینک زیر اقدام کنید .
دوره رایگان فن بیان ، سخنرانی و عزت نفس
احوالپرسی خودمانی یا رسمی
وقتی که به احوالپرسی افراد مختلف دقت می کنیم، متوجه می شویم که سبک احوالپرسی افراد بسیار متفاوت است. به عنوان مثال برخی از افراد صحبت کردن به طور رسمی و لفظ قلم حرف زدن را ترجیح می دهند. برخی بسیار راحت و بدون آداب خاصی ارتباط کلامی برقرار می کنند و برخی با توجه به مخاطب و فضای ارتباطی بین شان صحبت می کنند.
این که کدام یک از این سبک ها بهتر است، دقیقاً بستگی به مخاطب و ارتباط ما با آن ها دارد. به عنوان مثال، زمانی که من با دختر عموی صمیمی خودم احوالپرسی می کنم، در مقابل با احوالپرسی با مدیر یک مجموعه می تواند کاملا متفاوت باشد.
نباید ها در احوالپرسی
گاهی وقت ها مثلا فردی با من تماس می گیرد، ناخودآگاه به نحوه احولپرسی آن ها توجه می کنم. نکاتی که در این احوالپرسی ها وجود دارد را برای شما عزیزان یادآور می شوم. اگر قلم و کاغذ کنارتان هست حتماً این نکات را برای خودتان یادداشت کنید تا جلوی چشمتان باشد.
بعضی از افراد پشت سر هم کلمات و عباراتی را می گویند و اصلاً برایشان مهم نیست شخص مقابل متوجه شد؟ جواب داد یا نه؟ فقط می گویند و می گذرند. مثلا چند وقت پیش با دوستی احوالپرسی می کردم گفت مامان خوبه بابا خوبه ..خودت خوبی. بعد بدون آن که من جواب بدهم، صحبت خود را ادامه داد. پس در احوالپرسی عجله نکنید.شمرده شمرده صحبت کنید و منتظر پاسخ طرف مقابل بمانید.
نباید بعدی در احوالپرسی این است که در ابتدای ملاقات شروع به گله گزاری و شکایت کردن کنیم. به عنوان مثال: این هم شد زندگی؟ هرچی درمیاریم باید خرج هزینه ها کنیم. از زندگی خسته شدم همش کار، کار و کار. شما هم اینطوری هستید ؟ یا مثال دیگر: بابا مهندس، دکتر، ما رو هم تحویل بگیر. چی میشه گوشه چشمی به ما هم داشته باشی. نه تماسی نه پیامکی و…
واقعیت این است که یا شخص به یاد شما بوده یا نه. این نکته را بدانید که نمی شود به زور افراد را در پی خود کنیم. پس توقع خود را در شروع احوالپرسی کم کنید تا حس منفی به مخاطب خود القا نکنید.
نباید بعدی این است که زمانی که حال ما را میپرسند از عباراتی با بار منفی استفاده نکنیم، عباراتی مانند: هی بدک نیستم، میگذره، قسمت نبوده و یکسری عبارات منفی دیگر.
نباید بعدی مربوط به احوالپرسی های رسمی و مهم تر است. به هیچ عنوان در این ارتباطات رسمی بدون آمادگی لازم سراغ احوالپرسی بی تمرین نروید. در اینجا تمرین آینه بسیار به شما کمک می کند. فرض کنید مکالمه مهمی در جریان است. من بدون آمادگی لازم اگر در جلسه حاضر شوم خب مسلما نمی توانم گفتگو را خوب جلو ببرم. بنابراین قبل از قرار گرفتن در این موقعیت ها حتما یک مکالمه خیالی یا واقعی با یک شخص دیگر امتحان کنید.
پس به یاد داشته باشید که از قبل به نحوه احوالپرسی خود فکر کنید. ایدهها، جملات، کلمات خوبی که به ذهنتان میرسد، یا از افراد دیگر میشنوید و به نظرتان جالب هست را یاداشت کنید و در گفتگوها از آن استفاده بکنید.
آماده نشدن برای چیزی، آماده شدن برای شکست است
اعتمادبهنفس داشته باشید
درشروع ارتباط و در نحوه احوالپرسی، زبان بدن هم به اندازهی لباس و ظاهر شما موثر است. هردوی این ها برای مخاطبتان، حرفی برای گفتن دارد. به شما پیشنهاد می کنم زبان بدن افراد با اعتماد به نفس را یاد بگیرید. یک ضرب المثل آمریکایی است که من عمیقاً به آن اعتقاد دارم و در کلاس فن بیان و سخنرانی راجع به آن زیادصحبت می کنم، این ضرب المثل این است :
fake it till you become it
منظور از این ضرب المثل این است که اگر تقلید کنید کم کم ضمیر ناخودآگاه شما الگویی که در ذهنتان هست را می پذیرد. فرض کنید که من دوستی دارم که اعتماد به نفس بالایی دارد. رفتارها، نحوه صحبت، احوالپرسی و … او را مورد توجه قرار می دهم. بعد از مدتی به طور ناخودآگاه من می توانم آن رفتارها را که در خودم هم ایجاد شده است را ببینم.
محصول افزایش اعتماد به نفس و رفع خجولی
در هنگام سلام دادن و احوالپرسی نکات زیر را مد نظر داشته باشید.
ارتباط چشمی برقرار کنید محکم دست بدهید.
همهی این ها کمک میکنند تا در نظر بقیه به عنوان فردی که از خودش مطمئن است جلوه کنید. به این ترتیب هم خودتان و هم طرف مقابلتان تشویق میشوید که احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
جملات مثبت برای پاسخ احوالپرسی
از این جملات در پاسخ به سوالاتی که حال شما را می پرسند استفاده کنید.
|
|
|
|
|
|
یادمه در این باره وقتی از به کار بردن جملات این چنینی در مکالمات صحبت شد، فردی این سوال را در کلاس پرسید: چرا دروغ بگم وقتی اینطور نیست. در جواب باید بگویم که حال خوب و بد معیارش حس شماست و این شما هستید که تعیین می کنید که حس خوب یا بد داشته باشید. همان طور که بارها گفته ام بخش عمده ذهن ما ضمیر ناخودآگاه است و این ضمیر ناخودآگاه را باید با تلقین مثبت در جهت خلق اتفاقات مثبت هدایت کنیم.
در احوالپرسی هم خودتان باشید
گاهی با افرادی روبرو می شوم که به شدت سعی در تقلید رفتاری خاص حتی در احوالپرسی دارند، در این حال حس منفی را به شخص مقابل انتقال می دهند. از طرف دیگر خود این افراد هم اضطراب و پریشانی و به نوعی کمبود اعتماد به نفس در رفتارشان مشهود است.
فرض کنید که من فردی هستم که هنگام ارتباط اولیه و احوالپرسی سه بار سلام می دهم، خب این ممکن است در ابتدا برای برخی عجیب باشد. اما نگران قضاوت های دیگران نباشید. اگر در جمع های جدید می خواهید ارتباط برقرار کنید و در نحوه احوالپرسی در جمع جدید مورد نظر شک دارید، بهتر است از کسی که راجع به جمع مورد نظر شما شناخت بیشتری دارد سوال کنید ( مثلا میزبان ).
من هرگز مخالف الگو برداری نیستم، اتفاقا همیشه در ارتباطات تان به نحوه احوالپرسی افراد توجه کنید و نکات مثبت احوال پرسی آن ها را، شماهم در ارتباطاتتان استفاده کنید. مثلا : لحن صحبت، صمیمیت ، گرم و پرهیجان بودن، زبان بدن خوب، پرانرژی بودن و… ویژگی های مثبتی هستند که می توانید از دیگران الگو برداری کنید.
در آخر این نکته را بگویم که حسی که ما نسبت به خودمان داریم، در حقیقت در رفتار دیگران با ما منعکس می شود. پس ضروری است که روی خودمان کار کنیم تا عزت نفس مان افزایش پیدا کند و حس خوبی نسبت به خودمان پیدا کنیم . در این راستا محصول افزایش عزت نفس و همینطور محصول چطور فن بیان خوبی داشته باشیم می تواند برای رشد شما مفید باشد.
محصول چطور عزت نفس مان را افزایش دهیم
محصول چطور فن بیان خوبی داشته باشیم
من وقتی در موقعیت احوال پرسی قرار میگیرم ، جملات زیبا در احوالپرسی را که از قبل تمرین کردم نمیتوانم بگم و فراموش میکنم چکار کنم؟
سلام افرین بر شما که دغدغه تغییر و رشد دارید. سعی کنید یک فایل صوتی از احوال پرسی هر روز ضبط کنید و به شیوه ای که دوست دارید احوال پرسی کنید تا به این شیوه عادت کنید. مقاله زیر هم برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/good-speaking-training/
سلام از کجا بفهمیم در احوال پرسی ، رسمی باشیم یا صمیمی ؟
توی برخورد اول خوب هست که احوالپرسی صمیمی داشته باشیم یا طرف مقابلمون یا احوال پرسی رسمی باشه؟
سلام و درود کاملا بستگی به محیط و فرد مقابل دارد وقتی شخص مقابل بسیار رسمی است شما رسمی باشید . توصیه این است که در برخورد اول یک پله رسمی تر از مخاطب باشید . مقاله زیر هم برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/how-to-make-eye-contact/
واقعا اون نوع احوال پرسی بخصوص در برخورد اول که بین ادم ها شکل میگیره ، گاهی وقت ها میتونه باعث شکل گیری یه رابطه مستحکم باشه
درود بر شما بله
مقاله زیر هم برای شما مفیده.
https://sokhanesabz.com/how-to-make-eye-contact/
ممنون از مطلب خوبتون
واقعا من بشخصه تاثیر جملات زیبا در احوالپرسی رو دیدم که چقدر توی روابط ادم ها موثر بوده
درود برشما دقیقا همینطوره . مقاله زیر هم برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/how-can-i-improve-my-communication-skills/
سلام…خداقوت..سپاسگزارم…
.جملات مثبت را باید در احوال پرسی ها بکار ببریم تا باعث شکل گیری ارتباط موثر بشود….
سلام دوست عزیز مرسی از همراهی تون و تبریک می گم که در مسیر رشد و اگاهی هستید ..مقاله زیر در همین راستا برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/good-speaking-in-marriage-proposal/
درود بر شما..
عالی بود…
مقالاتی که در سایت قرار میدهید بسیار کاربردی و به روز میباشد…ممنون
درود بر شما که در مسیر اگاهی گام بر می دارید . مقاله زیر در حوزه فن بیان به شما توصیه می شود
https://sokhanesabz.com/respectful-words/
سلام وفت بخیر..
سپاس فراوان از مطالب بسیار خوبی که در سایت قرار میدید..
نکته مهم اینکه باید در سخنرانی خودمون باشیم و از تقلید خودداری کنیم..
تبریک به شما که در مسیر رشد و اگاهی هستید . مقاله زیر را نیز بخوانید
https://sokhanesabz.com/difference-between-self-esteem-and-self-confidence/
سلام مقاله بسیار خوبی بود….تشکر
برخورد اولیه بسیار مهمه برای انتقال حس مثبت به دیگران….
درود بر شما مقاله زیر هم برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/product/improving-emotional-intelligence/
اسم منم فرزانس