سخنرانی

لیست کلمات محترمانه برای درخواست – جملات مودبانه برای گفتگو

لیست کلمات محترمانه در گفتگو

سلام ..سلام ..سلام .. حالتون چطوره دوستان پرانرژی و هدفمند من؟ خب واقعیتش اینه که من بارها با این سوالِ مخاطبینم مواجه شدم که من چطور می تونم، شیک و باکلاس صحبت کنم و کلمات محترمانه در جملاتی که به کار می برم باشد. یادم می آید در دوران لیسانس ما یک استادی داشتیم که از کلمات محترمانه هنگام صحبت کردن استفاده نمی کرد و گاهی عبارات و جملاتی به کار می برد که به قولی ما می چسبیدیم به سقف 😉 یا بالعکس افرادی که وقتی با آن ها هم صحبت می شوی انگیزه می گیری، حست خوب میشه و احساس خوبی از آن ها دریافت می کنی. خب ما در مورد دیگران نمی تونیم کاری کنیم که مثلاً از کلمات محترمانه هنگام گفتگو استفاده کنند. ما فقط می تونیم روی فن بیان خودمون و بهبود آن کار کنیم. خب دوستان عزیزم  ما در اجتماع و در ارتباط با انسان ها هستیم و کلمات و جملات ما هنگام صحبت کردن بسیار در کیفیت رابطه ما نقش دارد. هدف ما احترام گذاشتن و حس خوب دادن است و اصل مهم، گوش دادن موثر است. یعنی قبل از اینکه بخواهیم پاسخ شخص را بدهیم اول باید کامل صحبت هایش را گوش دهیم بعد خودمان وارد گفتگو شویم. در ادامه ببینیم که چطور از کلمات محترمانه در گفتگوهای خودمان استفاده کنیم.

کلمات محترمانه:

کلمات و جملاتی برای تشکر

اگر من برای شما کاری را انجام دهم و شما بابت آن کار از من تشکر کنید، اتفاقی که می افتد این است که قدردان بودن شما باعث می شود که من حس خوبی از این که کاری برای شما انجام داده ام داشته باشم. یک دوستی تعریف می کرد که من وقتی کوچک ترین کاری برای همسرم انجام می دهم، یا یک هدیه بسیار کوچک برایش تهیه می کنم، همسرم آنقدر بابت آن از من تشکر می کند که با خودم می گویم: پس من اگر فلان کار را برایش انجام دهم او چقدر خوشحال خواهد شد. پس توصیه من به شما دوستان عزیز این است که از کلمات تشکرآمیز در مراوادات خود زیاد استفاده کنید. سعی کنید در لیست کلمات محترمانه خود از کلماتی هم چون جدول زیر استفاده کنید.

متشکرم. سپاسگزارم. از لطف شما بی نهایت ممنونم.
ممنونم از محبت تون. با سپاس از وقتی که در اختیار من قرار دادید. لطف کردین.

در زیر همین پست کلمات محترمانه دیگری، اگر به ذهن تان می رسد با ما به اشتراک بگذارید.

جایگاه کلمه لطفاً در کلمات محترمانه:

به جملات زیر دقت کنید:

false
اون گزارش رو برای من بیار. لطفاً اون گزارش برای من بیار.
داد نزن لطفاً آرام تر صحبت کن.
این طوری تلفن ها رو جواب بده لطفاً این نکته را هنگام صحبت با تلفن لحاظ کن.

چه حسی از جملات اول و چه حسی از جملات دوم می گیرید. پس اگر شماهم مثل من ردیف سمت چپ را می پسندین، به لیست کلمات محترمانه خودتون کلمه ” لطفاً ” اضافه کنید تا درخواست شما از حالت دستوری و اجبار به حالت محترمانه تغییر کند.

شما را در کلمات محترمانه بگنجانید:

کلمه محترمانه بعدی را قطعاً زیاد به کار برده اید. کلمه”شما” که بسیار هم مهم است. وقتی کلمه “شما” را استفاده می کنید، این حس را می دهید که منافع شما هم برای من مهم است. اما افرادی که فقط منافع خود را در نظر دارند، برای بیان درخواست خود از عباراتی هم چون: « اینطور پیش می ریم چون من کمتر ضرر می کنم» استفاده می‌کنند، که بیان‌کننده‌ی انگیزه‌ی شخصی یا دلیل منطقی آن ها از طرح درخواست است. به جای این رویکرد شخصی، تلاش کنید از دیدگاه مخاطب خود به چارچوب گفتگو شکل دهید.

پیش از هر چیز از خود بپرسید که درخواست شما چه تاثیری بر آن ها خواهد گذاشت. به عنوان مثال اگر درخواست خود را به این شکل بیان کنید: «به نظر من اگر این نکته رو لحاظ کنید میزان فروش شما افزایش پیدا می‌کنه»، شنونده در مرکز گفتگو قرار گرفته و برای پذیرش درخواست شما تمایل بیشتری نشان می‌دهد.

 

این مقاله را بخوانید:چطور لفظ قلم صحبت کنیم؟

 

جمله خواهش می کنم:

در ادامه کلمات محترمانه، شاید برای شما سوال یکی از مخاطبین ما جالب باشد. ” بعد از این که شخصی از ما تشکر کرد آیا گفتن خواهش می کنم لازم است؟” پاسخ: اگر می خواهید حس خوبی دهید قطعاً بله. پس در جواب تشکر می کنم ،می توانیم از کلمات محترمانه ای مثل کلمات زیر استفاده کنید:

باعث خوشحالی منه.                                  اختیار دارید.                                    خوشحالم که تونستم کمکی کنم.

کلمات محترمانه

کلماتب همچون: ممکنه؟ مقدوره براتون؟ می تونید؟

این عبارات، “ممکنه؟” “مقدوره؟” جزء کلمات محترمانه هستند. چون شما به فرد مقابل تون احترام می گذارید و تحت فشار قرار نمی گیرد. مثال:

ممکنه کتاب تون رو ببینم؟

براتون مقدوره که این نامه من رو امضا کنید؟

ممکنه که من  ۱۰ دقیقه باهاتون صحبت کنم؟

می تونید به بهم مرخصی بدید؟

این مقاله را بخوانید:تقویت هوش کلامی

 

مخالفت مودبانه

احتمالاً شما هم بحث هایی مثل مناظرات انتخاباتی را دیده اید. در این مناظرات گاهی ادب و احترام کنار می رود و افراد به راحتی به هم حتی بی احترامی هم می کنند. حالا سوال این است که وقتی فردی موضوعی را مطرح می کند من چطور می توانم محترمانه نظر مخالف خود را بیان کنم؟ در پاسخ به این سوال می توانید از کلمات محترمانه در شروع جمله خود استفاده کنید .

بله اما …

منظورتون متوجه شدم اما ..

موافق نظر شما هستم اما ..

مخالفت محترمانه

مثال: من فکر می کنم مدیر فروش مجموعه باید عوض شود . پاسخ : بله اما شاید کمی باید بیشتر فکر کنیم.

مثال: نظر من این است که حتما یک مسافرت برویم. پاسخ: کاملاً درکت می کنم اما به نظرت بهتر نیست با این پول سرمایه گذاری انجام بدیم.

پس نوع کلماتی که هنگام مخالفت و ابراز نظرمان به کار می بریم بسیار مهم و حائز اهمیت است .

کلمه متاسفم

این کلمه را هم به لیست کلمات محترمانه خودتون اضافه کنید. ام آیا می دانید از کلمه متأسفم در چه مواقعی استفاده کنیم؟ جواب ساده س.

هنگامی که می خواهیم عذرخواهی کنیم.

وقتی با فردی بحث کردیم.

زمانی که متوجه موضوعی نشدیم و نیاز به توضیح بیشتر داریم.

 هنگام ابراز مخالفت.

مثال: متاسفم اما من واقعاً موافق این اتفاق نیستم.

مثال: متأسفم منظور خاصی نداشتم من فقط نظرمو گفتم.

برای جمع بندی موضوع کلمات محترمانه بهتون پیشنهاد می کنم ویدئوی کوتاه اما مفید کلمات محترمانه را ببینید و نکته برداری کنید تا بتوانید در شروع صحبت یک آغاز بی نظیر داشته باشید و ادامه صحبت تان را با اعتماد به نفس پیش ببرید.

در انتها به شما پیشنهاد استفاده از محصول فوق العاده چطور فن بیان خوبی داشته باشیم را می دهیم : روی عکس زیرکلیک کنید

چطور فن بیان خوبی داشته باشیم ؟

حتماً به صفحه اینستاگرام سخن سبز که شامل فیلم های آموزشی کاربردی و رایگان میشه سر بزنید و نظرتون رو برامون کامنت کنید.

نوشته های مشابه

‫۳۹ نظرها

  1. با سلام، در خصوص واژه های ابراز تشکر میتونیم واژه هایی همچون؛ سپاس از لطف بی پایانتون، سپاس از مهرورزیتون، غریق لطف مداوم شما هستم، ممنون مهرنوازی شما هستم و… به کار برد.

      1. خیلی عالیه?خانم قهرمانی من هم گاهی اوقات دست خودمم نیسنا ولی اعصابم که بهم میریزه از کلماتی استفاده میکنم که بدم نیس اما طرف مقابلم رو ناراحت میکنه چی کنم اخه؟?

          1. سلام و درود ،خب چگونه یک فرد کاریزماتیک باشیم.؟من خیلی درمورد این موضوع ناراحتم و فکرم درگیره چون نمیدونم در جواب بعضی صحبتها چی بگم یا با هرکس و در هرمکان چی بگم و چجور صحبت کنم

  2. سلام
    وقت بخیر
    با تشکر از سایت بسیار خوبتون
    میخواستم بدونم کلاس هایی در این زمینه فن بیان و سخنوری برگزار میشه ؟؟

    1. سلام خدمت شما ممنونم دوست عزیز دوره جدید در حال ثبت نام است . می تونید با شماره زیر برای ثبت نام در تماس یا در تلگرام در ارتباط باشید.
      ۰۹۳۹۵۵۹۹۱۸۲
      اطلاعات دوره در لینک زیر موجود است

      http://sokhanesabz.com/?p=662

      1. سلام خانم قهرمانی عزیز از اینکه تجربیات و دانشته های خودتون را در اختیار ما قرار میدید تشکر میکنم من خیلی دوست دارم که فن بیانم را قوی تر کنم و این باعث میشه که دیدگاه جامعه روی ماهاعوض بشه و حتی برخی اوقات باعث میشه که برخی رفتار های ما که مناسب نیست عوض بشند و مناسب بشند باز هم از دقتی که برای ما میگذارید بسیار سپاس گذارم بانو امیدوارم که همیشه سربلند باشید ?

  3. خیلی زحمت کشیدید
    بسیار متشکرم
    باعث زحمت شدم
    ممنون که وقت تون رو صرف من کردید
    خیلی سپاسگزارم
    با تشکر فراوان
    کار تون عالی بود
    باعث افتخاره که وقت تون رو در اختیار من قرار دادید
    هدیه ای است برای شما

    1. با سلام و خسته نباشید و تشکر فراوان بابت مطالب ارزشمندی که در سایت بیان فرمودید .
      سپاسگزارم

    2. سلام وقت بخیرنکتهدخوبی رافرمودین آیا اموزشی دراین زمینه دارین .اگردارین امکانش هست ماهم استفاده کنیم

  4. سلام خانوم قهرمانی. خسته نباشید،من عادت دارم یکم خودمونی حرف بزنم، به نظرتون چطوره تو جامعه؟

    1. سلام و درود بر شما
      دقیقا بستگی به مخاطب شما و فضایی که در ان قرار می گیرید داره ..مثلا اگر فضا رسمی است می طلبه که رسمی تر باشید و اگر فضا دوستانه است ایرادی وارد نیست .

  5. سلام خانم قهرمانی عزیز از اینکه تجربیات و دانشته های خودتون را در اختیار ما قرار میدید تشکر میکنم من خیلی دوست دارم که فن بیانم را قوی تر کنم و این باعث میشه که دیدگاه جامعه روی ماهاعوض بشه و حتی برخی اوقات باعث میشه که برخی رفتار های ما که مناسب نیست عوض بشند و مناسب بشند باز هم از دقتی که برای ما میگذارید بسیار سپاس گذارم بانو امیدوارم که همیشه سربلند باشید ?

  6. سلام خانم قهرمانی عزیز از اینکه تجربیات و دانسته های خودتون را در اختیار ما قرار میدید بسیار سپاس گذارم. من خیلی دوست دارم که فن بیانم را قوی تر کنم و این باعث میشه که دیدگاه جامعه روی ماهاعوض بشه و حتی برخی اوقات باعث میشه که برخی رفتار های ما که مناسب نیست عوض بشند و مناسب بشند باز هم از وقتی که برای ما میگذارید بسیار سپاس گذارم بانو امیدوارم که همیشه سربلند باشید ?

  7. سپاس از مطلبتون بابت جملات مودبانه برای گفتگو که گفتین ممنون واقعا
    در این بخش مقاله “چگونه جواب تشکر را بدهیم” لفظ سپاس گذارم املاش اشتباه هست

  8. سلام،پیج اینستا هم دارید؟سخن سبز هرچی دیدم،شبیه این سایت نبود
    و یه سوال دارم
    ازدواج یه فرد درون گرا با یه فرد برون گرا اشتباهه؟درصورتی هردو همدیگرو پذیرفتن

    1. درود بر شما بله پیج اینستاگرام

      sokhanesabz@

      ازدواج فرد درونگرا با برونگرا اشتباه نیست اگر به خصوصیات اخلاقی هم آگاه باشند. اما فقط این معیار مورد ارزیابی نیست بسیار عوامل مهم دیگری چون خانواده ها، تطابق فرهنگی و…باید بررسی بشه چه بهتر با یک مشاور

      1. سلام خانم قهرمانی عزیز از مطالب بسیار عالیتون سپاس گزارم و ی خواهشی از شما داشتم
        خواهشا سایتی هم معرفی کنین ک ب این اندازه عالی و پر محتوا باشه اما ب جای کلمات با کلاس ، جملاتی از افراد مشهور ب ما یاد بدن ک زیاد کارایی داشته باشند
        خیلی متشکرم

      2. سلام خانم قهرمانی، ببخشید ی سوال داشتم، در جواب فرد مسن و از لحاظ موقعیت اجتماعی عالی، کاری برای شما انجام میدن. من باید چی بگم؟ شرمنده میکنید اشتباه و نامحترمانست؟ حتما باید بگم شرمنده میفرمایید؟

        1. سلام و ادب بهتون تبریک می گم که اینقدر با جزئیات در پی یادگیری اصول ارتباطی هستید. درستش اینه که از جملات مثبت به جای منفی استفاده کنید. یعنی به جای اینکه بگین شرمنده می کنید بگین. لطف کردین..بزرگواری کردین امیدوارم بتونم جبران کنم.
          خواندن این مقاله هم براتون مفید هست
          https://sokhanesabz.com/%d9%84%d9%81%d8%b8-%d9%82%d9%84%d9%85/

  9. سلام وقت بخیر خانم قهرمانی
    من خیلی زود عصبانی میشم در حدی که سردرد شدید و کنترل ندارم رو کلمات شاید کسی رو ناراحت کنم و بعد پیشمون میشم چه راهکار یا پیشنهادی دارید ؟سر کوچکترین مسایل عصبی میشم ??
    م

  10. با سلام و احترام
    بنده از موقعیت اجتماعی خوبی برخوردارم ولی خیلی خجالتی هستم و زمانی که در یک جلسه اداری یا … قرار میگیرم محتویات ذهنم خالی میشه و اصلا نمیدونم راجع به چی صحبت کنم .بطوری که مغزم فریز میشه و شروع به چرت و پرت گویی میکنم.
    ممنون میشم راهنمائی بفرمایید

    1. سلام و درود ترس از قرار گرفتن در جمع و مورد توجه بودن یک ترس رایج است که با تمرین و اموزش دیدن قابل حل است توصیه من به شما شرکت در دوره انلاین یا حضوری فن بیان و سخنوری است

      https://sokhanesabz.com/product/training-public-speaking-online/

      شماره هماهنگی شرکت در دوره ها

      ۰۹۳۹۵۵۹۹۱۸۲
      ۰۲۱۶۵۵۳۵۸۹۴

    2. سلام و درود فراوان برشما.تشکر از مطالب مفید وارزشمندتون. یه راهنمایی در مورد کلمه،«شرمنده» که خیلی هم در مکالمات امروزه ااستفاده میشود که جز کلمات منفی هم بشمار میره .بجای واژه شرمنده چه کلمه یا جملاتی میتونیم بکار ببریم.بی‌صبرانه منتظر شنیدن ایده‌ها و راهنمایی‌های ارزشمند شما درباره این موضوع هستم.

      1. سلام و ادب . بله بسیاری از کلمات بار منفی داره و بهتره استفاده نشه مثل شرمنده، مثل خسته نباشی.
        بجای کلمه شرمنده می تونیم از جملات مثبت جایگزین استفاده کنیم. مثال : شرمنده که وقتتو گرفتم. بهتره بگیم: ممنونم که وقتتو در اختیارم گذاشتی . شرمنده بد موقع پیام دادم. امیدوارم خیلی زمان بدی پیام نداده باشم.
        لیست کلمات با کلاس در این لینک ببینید
        https://sokhanesabz.com/%d9%84%d9%81%d8%b8-%d9%82%d9%84%d9%85/

  11. استفاده از اما در کلام ضعف و سستی کلام را نشان می دهد وبرای شنونده خوشایند نیست

  12. سلام خانم قهرمان
    ببخشید یک مسأله ای وجود داره که دوست دارم مطرح کنم
    مسأله اینکه اینها برای مخ زنی یا رل زنی خوبه؟
    چون همه الان دارن اینکارا رو میکنن چه عیبی داره که ما نکنیم؟ ها؟ ?
    ممنون که وقت همچون طباتون رو در اختیار من قرار دادید?

    1. سلام و ادب
      اگر محرد هستین و در پی ارتباط بله می تونید از این جملات استفاده کنید. رل زنی و مخ زنی جملات جالبی نیستند پیشنهاد می کنم به کار نبرید. بجاش سر صحبت باز کردن با جنس مخالف، شروع صحبت و…

      1. با سلام وتقدیم احترام حضور محترم سرکار خانم قهرمان
        سوالی دارم وآن اینکه اگر نام شخص بسیار مهمی را مثلاددر سازمانی میدانیم اما جنسیت وی را نمیدانیم ، در نامه رسمی و بیار مودبانه چگونه وی را با اسمش خطاب میکنیم ?
        باسپاس فراوان

        1. سلام و ادب . خب برای خطاب قرار دادن در نامه رسمی امکانش نیست،چون باید با عناوینی چون سر کار خانم ، جناب اقای و…خطاب قرار بدهیم . .. مگر بدون ذکر نام و نام خانوادگی، مثال: مدیر محترم سازمان و… .
          توصیه می کنم حتما مقاله زیر را بخوانید

          https://sokhanesabz.com/%d9%84%d9%81%d8%b8-%d9%82%d9%84%d9%85/

    2. با سلام وتقدیم احترام حضور محترم سرکار خانم قهرمان
      سوالی دارم وآن اینکه اگر نام شخص بسیار مهمی را مثلاددر سازمانی میدانیم اما جنسیت وی را نمیدانیم ، در نامه رسمی و بیار مودبانه چگونه وی را با اسمش خطاب میکنیم ?
      باسپاس فراوان

  13. من در حرف زدن حول میشم نمی‌دونم چی بگم طرف مقابل ناراحت میشه باید چه کار کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آموزش فن بیان و سخنرانی سخن سبز
دریافت فایل صوتی
برای دریافت هدیه ویژه ایمیل خود را وارد کنید