فن بیان در برخورد با مشتری – فایل صوتی گفتگو با رادیو مشتری
سلام سلام سلام خدمت شما دوستان پرانرژی و هدفمند من .. در این مقاله قصد دارم در رابطه با فن بیان در برخورد با مشتری صحبت کنم . نبض تپنده هر کسب و کاری مشتری است و نحوه برخورد با مشتری مخصوصا ً در شرایط فعلی اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است . خب مسلماً راههای ارتباطی امروزه نسبت به قبل بیشتر شده است از جمله راههای ارتباطی می توان به تلفن ، شبکه های اجتماعی ، ایمیل و …اشاره کرد. در ادامه به نکاتی که گاهی ممکن است در برخورد با مشتری فراموش کنیم اشاره خواهیم کرد.
فهرست محتوا
فن بیان در برخورد با مشتری : گوش دادن موثر
اولین قدم در فن بیان در برخورد با مشتری ، شنونده خوب بودن است . نکته مهم این است که حواسمان به صحبت های مشتری باشد نه به پاسخ هایی که خودمان قرار است بدهیم و از قبل مشخص کردیم!! با زبان بدن نشان می دهیم که به صحبت های مشتری مان گوش می دهیم مثل تکان دادن سر ، ارتباط چشمی ، گفتن عباراتی چون اوهوم ..درسته …و بعد از پایان صحبت های مشتری ، مفهوم یا چکیده صحبت هایش را خواهیم گفت تا اطمینان کسب کنیم که درست متوجه شدیم .
فن بیان در برخورد با مشتری : مثبت باشید
وقتی صحبت از فن بیان در برخورد با مشتری برای ارتباط موثرتر می شود ، نکته ای که مهم است استفاده از جملات و کلمات مثبت با مشتری است . در کنار آن حواسمان به سئوالاتی که می پرسیم هم باشد تا در چارچوب بگنجد. به دفعات برایم تکرار شده است که به فروشگاهی مراجعه کردم و با برخورد خوب فروشنده باعث شده است که نه تنها احساس رضایت بیشتری از آن فروشگاه داشته باشم بلکه موجب شده زودتر به هدفم دست پیدا کنم . در به کار بردن جملات هم دقت کنیم که جملاتی مثل ” نداریم “، “نمیشه”..و در کل جملاتی با بار منفی را استفاده نکنیم، در عوض جملاتی چون ” فعلاً نه ” ” به زودی ..” استفاده کنیم.
صحبت را قطع نکنید
از بچه گی به ما آموخته شده است که قطع کردن صحبت افراد در حین صحبت بی ادبانه است . مخصوصاً زمانی که مشتری به هر دلیلی عصبانی است در این صورت نباید به هیچ وجه صحبت های مشتری را قطع کرد.
استفاده از نام شخص
زمانی که به افراد حس مهم بودن می دهید آنها تمایل بیشتری برای معامله و خرید با شما خواهند داشت ، صدا زدن نام افراد یکی از ابزارهای مهم برا حس مهم بودن دادن به افراد است . براساس تحقیقات، شیرینترین و دلپذیرترین نامی که افراد دوست دارند بشنوند، نام خودشان است.
اگر اسم مشتری را نمی دانستید، قبل از شروع مکالمه نامش را بپرسید و در طی مراوده تان او را با نامش خطاب کنید.
همسان سازی با مخاطب
یکی از موارد مهم در فن بیان در برخورد با مشتری همسان سازی با مشتری است یعنی شبیه او شویم. زبان بدن ، کلاممان نزدیک شخص باشد. از لحاظ کلامی حواسمان باشد که با همان ادبیاتی با مشتری صحبت کنید که شخص به کار می برد . اگر لحن مشتری شما رسمی و جدی است، شما هم باید به همان شیوه صحبت کنید و اگر از ادبیاتی غیررسمی و خودمانی استفاده میکند، به این نکته حتما توجه کنید و نکته بسیار مهم این است که همیشه سعی کنید یک پله رسمی تر از مشتری تان باشید. وقتی شبیه مشتری خود می شوید ارتباط صمیمی تری را با او برقرار می کنید و مشتری تان ناخودآگاه اعتماد بیشتری به شما خواهد کرد. دوستی تعریف می کرد که یکی از مشتریان ترک زبانش که فارسی صحبت کردن برایش سخت بود ، نالان و شاکی نزد او آمده بود و می گفت فلان شخص به هیچ وجه حرف من را نمی فهمد. ولی با وجود اینکه این دوست ما خودش ترکی صحبت کردن را بلد نبود اما او سعی کرده بود به هرنحوی شده ، حتی شده یکی دو جمله ترکی صحبت کند و همین مسئله و درک مشتری توسط او باعث رقم خوردن یک فروش عالی شده بود.
سعی کنید در ارتباطات نوشتاری در ایمیلها و… نیز لحن و ادبیات مشتری را در نظر داشته باشید و با آن همسان شوید. در بیشتر تعاملات، شبیه به طرف مقابل بودن باعث نتیجه مثبت می شود اما یادتان باشد که ادای مشتری را در نیاورید و طوری نشود که شخص متوجه شود .
ساده و قابل فهم صحبت کنید
نکته مهم در فن بیان در برخورد با مشتری این است که از ادبیاتی قابلفهم، شفاف و دقیق و ساده استفاده کنید. تلاش کنید تا زبان گفتگوی شما منفعل یا تهاجمی و امری نباشد. از زبان و اصطلاحات کوچهبازاری و اصطلاحات و زبان مخفی نیز دوری کنید.
سپاسگذارم خانم قهرمانی سایت بسیار مفید و کاربردی ای دارید
به امید موفقیت روز افزون برای شما