مقالاتسخنرانیفن بيانفن بيان در كسب و كارمهارتهاي ارتباطي

چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم | ارتباط چشمی | سخن سبز

سلام سلام خدمت همه شما همراهان گرامی . در این مقاله قصد دارم در رابطه با اینکه چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم ، صحبت کنم. در ابتدا ببنیم که این مقاله به درد شما می خورد یا نه! آیا این دغدغه ها را شما هم دارید یا خیر.

آموزش سخنرانی و فن بیان در جمع ها به شدت معذب می شم و نمی دونم به کجا نگاه کنم 🙄 

آموزش سخنرانی و فن بیان هنگام ارتباط چشمی با افراد احساس می کنم که دارم از خجالت آب می شم و نگاهم را سریع می دزدم 😳 

آموزش سخنرانی و فن بیان نمی دونم چقدر به چشمان شخص مقابل نگاه کنم که عرف باشه 💡 

آموزش سخنرانی و فن بیان هنگام برقراری ارتباط علاوه بر اینکه خودم معذب می شم احساس می کنم شخص مقابلم هم معذب می شه 😳 

آموزش سخنرانی و فن بیان اگر به افراد زیاد نگاه کنم یک جور مشکله اگر کم نگاه کنم یک جور دیگه 😥 

خب حالا بریم سر اصل موضوع ، چشم های ما قوی ترین ابزار ارتباطی ما هستند و باید متوجه اهمیت تاثیر آنها در ارتباطات غیر کلامی مان باشیم.

بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد و من همیشه در هنگام سخنرانی شرکت کننده ها در کلاس سخنرانی می گویم این است که ارتباط چشمی نداشته باشید پس : به همه مخاطبان هنگام صحبت نگاه کنید و ارتباط چشمی مناسب داشته باشید.

چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم

ارتباط چشمی کم یا زیاد !؟

ارتباط چشمیِ زیاد، نه تنها باعث می شود که شخص مقابل معذب شود بلکه گاهی حس گستاخی هم منتقل می کند. در محیط‌ کاری، ارتباط چشمیِ بیش از حد ممکن است با هدف تسلط یافتن، ترساندن، تحقیر کردن یا القای حس «معیوب بودن» به فرد مقابل بدهد.

وقتی شنونده هستید، ارتباط چشمی‌تان بیشتر و وقتی گوینده هستید، ارتباط چشمی‌تان کمتر می‌شود.

از سوی دیگر، ارتباط چشمیِ کم هم می‌تواند شما را معذب، خجالتی، بی‌میل یا حتی ریاکار نشان دهد. برای مثال، یک بیمارستان بزرگ محلی در تحلیل شکایات بیماران دریافت که ۹ نامه از ۱۰ نامه‌ی شکایت، به ارتباط چشمی ضعیف پزشک با بیمار اشاره دارند، نقطه‌ضعفی که از دید عموم، بخاطر اهمیت ندادن یا فقدان توجه پزشک به بیمار است. در این راستا داستانی را که توسط یکی از اساتید دوره دکتریم نقل شده است را مطرح می کنم: با مادرم به نزد دکتری رفتیم. بعد از اینکه رسیدم بالافاصله مادرم بیماری خود را گفت. پزشک هم بدون هیچ ارتباط چشمی ، سوال جواب و.. به سرعت نسخه ای را پیچید ! مادرم به شدت از نوع برخورد پزشک ناراحت شده بود. من هم نه گذاشتم و نه بر داشتم به توپ پر به اتاق پزشک برگشتم و باعصبانیت علت ناراحتی ام را گفتم و  پزشک از ما عذرخواهی کرد 😉 

مدت زمانِ مناسب برای برقراری ارتباط چشمی‌ای که سبب ایجاد حس توجه و اعتماد دو طرفه می‌شود، با توجه  به موقعیت‌، محیط، نوعِ شخصیت، جنسیت و تفاوت‌های فرهنگی، مختلف است.

اگرچه طبق یک قاعده‌ی کلی، ارتباط چشمی مستقیم حین یک مکالمه که بین ۳۰ درصد تا ۶۰ درصد از مدت زمان مکالمه متغیر باشد، جو صمیمی  را ایجاد می‌کند. 

چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم

چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم : راز مهم

می خواهم یک راز برای ارتباط چشمی با شما در میان بگذارم . آن راز این است که میزان و نوع ارتباط چشمی تان با شخص مقابل تان را با خود شخص هماهنگ کنید . هاا این یعنی چه؟ 😆  یعنی اینکه تمایل افراد به میزان ارتباط چشمی با شخص مقابلشان متفاوت است.پس اگر شخص مقابل شما درونگرا است و تمایل به ارتباط چشمی زیاد ندارد و گهگاهی نگاه خود را به اطراف می چرخاند شما هم همسان سازی انجام دهید و اصراری به زل زدن نداشته باشید 😕  اگر هم شخص مقابل شما بسیار راحت است پس شما هم متناسب با او ارتباط چشمی داشته باشید. سوال این است که این یک ارتباط چشمی کامل است پاسخ خیر. هدف در این ارتباط چشمی راحتی مخاطب مان است.

اگر با افراد میزانی ارتباط چشمی برقرار کنید که آنها با شما دارند، احساس راحتی خواهند کرد

 if you give people the same amount of eye contact that they give you, they’ll probably feel comfortable

 در سخنرانی چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم

اگر  تعداد افراد در کارگاه، سمینار و یا کلاستان در حد ۳۰ تا ۷۰ نفر است ، می‌توانید بین ۳ تا ۵ ثانیه نگاهتان را بین قسمت‌های مختلف کارگاه و یا سمینار تقسیم کنید.

اما اگر شرکت کنندگان در سمینارتان بیش از ۲۰۰ نفر است، از تکنیک W ( در ذهنتان افراد حاضر در سالن را به ۵ گروه تقسیم کنید دقیقا مثل نقاط تیز حرف w، دو گروه از ابتدای سالن ، دو گروه از انتهای سالن سمت راست و سمت چپ سالن و یکی میانه سالن )  برای ارتباط چشمی در سخنرانی استفاده کنید . در این روش نگاهتان را بین ۲ تا ۳ ثانیه در محدوده‌های مختلف حرکت دهیم . 

در دوره رایگان سایت در رابطه با زبان بدن مناسب صحبت کردیم . اگر هنوز در دوره رایگان سایت شرکت نکردید از طریق لینک زیر اقدام کنید. 

دوره رایگان فن بیان ، سخنرانی ، افزایش عزت نفس

چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم ؟ با انجام این تمرین مهم

یادم می آید اولین کلاس فن بیان و سخنرانی را که برگزار کردم ، خانمی در بین شرکت کننده ها بود که به شدت از ارتباط چشمی می ترسید. از او خواستم که یک تمرین مهم اما سخن را انجام دهد. می دانید آن تمرین چه بود؟ بلند شدن و مقابل جمع ایستادن و به تک تک افراد نگاه کردن.  دقیقا به خاطر دارم که از شدت ترس و خجالت در انتهای تمرین اشک می ریخت .  پس ارتباط چشمی هم تمرین دارد . علاوه بر این تمرین و نگاه کردن اگاهانه به افراد تمرین مهم دیگری نیز وجود دارد.

دیدن فیلم و سریال و توجه به نوع ارتباط چشمی افراد است. روزانه در محیطهای مختلف که قرار می گیرید به نوع ارتباط چشمی افراد با هم دقت کنید . ارتباط چشمی یک زوج ، مدیر و کارمند، دو همکار، دو دوست ، مادر و پدر با فرزند و…

عدم برقراری ارتباط چشمی و پیامدهای ان در ارتباطات مان

نگاه کردن به دیگران و برقراری تماس چشمی از ارکان و اصول مهم ارتباطی است. همانطور که به شنونده خوب بودن در ارتباطاتمان تاکید فراوانی کردیم ، یکی از نشانه های فردی که شنونده خوب است این است که ارتباط چشمی خوبی با مخاطب برقرار کند. 

فرض کنید که در صدا و سیما مجری های اخبار هنگام گفتن خبر سرشان پائین باشد و از رو مطلب را بخوانند، یا در سخنرانی سخنران به مخاطبان نگاه نکند، یا یک مدیر به کارمندش هنگام صحبت نگاه نکند ، در این صورت چه پیامدهایی خواهد داشت. یادم می اید که چند سال قبل که  در مجموعه ای کارمند بودم ، زمانی که می رفتم به مدیر بخش گزارش کار بدهم گاهی همچنان که سرش در موبایلش بود از من می خواست که من گزارش را بدهم و صحبت کنم. اما از انجایی که من برای خودم ارزش قائل بودم به او می گفتم که من می روم و هر وقت کار شما تمام شد برمی گردم 🙄  عالی بود. رئیس بخش جا می خورد و موبایل را کنار می گذاشت و به صحبت های من توجه می کرد 😉 

گاهی با افرادی مواجه می شویم که به دلیل کمبود عزت نفس و اعتماد به نفس ارتباط چشمی برایشان به شدت سخت است. در این راستا محصول افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس سایت سخن سبز را به شما پیشنهاد می کنیم.

 افزایش اعتماد به نفس و رفع خجولی 

 افزایش عزت نفس

چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم | ارتباط چشمی | سخن سبز

فاطمه اسماعیلی

سلام من اسماعیلی هستم و افتخار می کنم که می تونم به شما در رسیدن به اهدافتون کمک کنم

نوشته های مشابه

‫۱۸ نظرها

  1. سلام…
    تشکر از شما استاد با دانش و فرهیخته….
    مطالب عالی بود…..
    نگاه به مخاطب نباید به صورتی باشد که طرف احساس معذبی کنه…..
    ممنون

  2. سلام سلام سلام
    سپاس از نکات بسیار خوبی که مطرح کردید…
    تکنیک w که توضیح دادید عالی بود…تشکر

  3. سلام و ارادتمند…
    من هر روز از سایتتون دیدن میکنم…..
    عالی…عالی….عالی…..

  4. سلام….وقت بخیر
    موارد بسیار خوبی مطرح کردید..درود بر شما
    نگاه چشمی خیلی خیلی مهمه برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب…..

  5. کتاب لطفا معرفی کنید در راستای رشد شخصی و اعتماد به نفس و عزت نفس

  6. زمانی که می خواستم ازدواج کنم بیشترین ترسم همین بود! بعد ها که از درمانگر کمک گرفتم متوجه شدم عزت نفسم پایین است . برای افزایش عزت نفس چه محصول یا اموزشی را پیشنهاد می دید؟

    1. سلام ممنونم از مطالب جالبتون….
      ارتباط چشمی باعث حس صمیمیت بیشتر با مخاطب میشه….
      سپاس

    2. سلام
      همیشه خیلی با اعتمادبنفس بودم و هستم ولی چن وقتی هست مشکلی برام شده، ی سال نیم پیش نامزدم گف اگ میتونی توی دوتا چشمام همزمان نگاه کن موقع حرف زدن و خب من دیدم نمیشه ازون موقع ب بعد موقع صحبت کردن صورت ادما برام یطور غیر طبیعی شده بود، طوری که نمیدونستم باید چطور نگاهشون کنم و ازون موقع ب بعد زمانی ک ذهنم موفع صحبت کردن پرت میشد یا یادم میومد ازین موضوع هی این اذیتم میکرد نمیتونستم ب صورت ادما نگاه کنم، بعد یکم بعدتر گذشت باعث میشد نگاهم بره سمت چیزای دیگ مثلا همه چیز ادما تو ذوق میزد برام حتی اندام جنسیشون، هیچ وقت قصدم این نبوده یا نگاه شهوانی به هیچ عنوان نداشتم ولی اینطوری شده و این باعث شده موقع صحبت نگاه نتونم بکنم ب ادما یا صورتشون چون میترسم ازین موضوع ک نگاهم بره و پرت بشه و باخودشون خیال بدی کنن درمورد من و خیلی ازین موضوع رنج میبرم و اعتماد بنفسم اومده پایین البته گاهی برا بعضی افراد ک صمیمی هستم لاهاشون این برام راحته و اعتماد بنفسش هنوز هست و هیچ ترسی ندارم و راحت صحبت میکنم چه مرد باشه چه زن تورخدا کمکم کنین خیلی دارم اذیت میشم

      1. درود بر شما . از نظر من چون خیلی حساس شدین روی مسئله تماس چشمی و بیش از حد کنترل می کنید فشار زیادی روی شما ایجاد میشه و نگاه تون از کنترل شما خارج میشه. راه حل اینه که تمرین کنید به ادمها با وجود سختی نگاه کنید و حرف بزنید اما نه نگاه یکسره . بلکه گاهی نگاه تون از سوژه بردادرید و دوباره برگردید . ایراد از نگاه ما نیست ایراد از باور ما نسبت به خودمان است که احساس خودکم بینی داریم .از جمع های راحت تر شروع کنید وقتی دارید حرف می زنید چند وقت یکبار به چشمتان شخص مقابل نگاه کند

  7. سلام ممنونم از شما و مقاله خوب تون دقیقا یکی از چالش های من در ارتباطات همین موضوع بود که راه حل تون به کارم می اید.
    ممنونم از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آموزش فن بیان و سخنرانی سخن سبز
دریافت فایل صوتی
برای دریافت هدیه ویژه ایمیل خود را وارد کنید