سلام دوستان عزیزم در این مقاله قصد دارم درباه صداسازی در فن بیان صحبت کنم. صداسازی در فن بیان یکی ار مهمترین اموزشها در حیطه فن بیان است . فرض کنیم که یک فردی من کنار ایشان می نشینم صدای پر انرژی ، بلند و قوی دارد و در عین حال صدای من ضعیف و پائین است . زمانی که ما صحبت کنیم به نظر شما واکنش مخاطبان چیست ؟ چند وقت پیش سمیناری بود که سخنران آنقدر صدایش منوتن و یک خط راست بود که مخاطبان به شدت خسته شده بودند و مدام خمیازه می کشیدند . خبر خوب این است که با تمرن زیاد می توانیم صدای دلخواه خودمان را بسازیم. پس فن بیان یک مهارت است و مهارت با تمرین به دست می آید.
فهرست محتوا
صداسازی در فن بیان : تنفس صحیح
یکی از مهمترین تمرینات برای صداسازی در فن بیان که من همیشه در جلسه اول دوره فن بیان و سخنرانی در رابطه با آن صحبت می کنم همین نفس کشیدن صحیح است . تنفس دیافراگمی اهمیت بسیار زیادی در کیفیت بیان و صداسازی در فن بیان دارد . اگر تنفس صحیح دیافراگرامی را یاد بگیرید و موقع صحبت کردن هم تنفس شما دیافراگمی و ناحیه تولید صدا دیافراگم باشد ، در این صورت صدای شما پر انرژی و قوی تر خواهد بود. برای تمرین تنفس دیافراگمی دستتان را روی شکمتان قرار دهید و سعی کنید بدون اینکه سینه تان حرکت کند دم و بازدم را انجام دهید . برای تست اینکه این تمرین را درست انجام می دهید یا خیر دستتان را روی شکم ( دیافراگم) قرار دهید با تنفس دیافراگمی شکم بالا و پائین می رود. می توانید برای متوجه شدن کامل این تمرین دراز بکشید و به پشت بخوابید بعد دستتان را روی شکمتان بگذارید باید با دم و بازدم شکم بالا و پائین برود.
صداسازی در فن بیان : گرم کردن صدا
تمریناتی که برای گرم کردن صدا به شما پیشنهاد می کنم اول خمیازه کشیدن است ، ( اغراق وار دهان باز و بسته شود) . این تمرین را در برنامه تمرین تان حتما بگنجانید. تمرین بعدی برای گرم کردن صدا، سرفه کردن با ملایمت است ! این تمرین کمک می کند که قسمت پائین ستون فقرات و ماهیچه های شکم تان ( که در صحبت کردن موثر هستن) درگیر شوند.
این مقاله را بخوانید : چطور صدای خوب داشته باشیم؟صداسازی در فن بیان : رها و آزاد کردن فک
کشش در ناحیه فک باعث می شود که دهان هنگام صحبت کردن کاملاٌ و راحتتر باز وبسته شود ، که همین عامل باعث می شود که کلمات واضح تر ادا شوند. تمرینی که در اینجا به شما پیشنهاد می کنم خمیازه کشیدن را نیز ( اغراق وار دهان باز و بسته شود) را در برنامه تمرین تان حتما بگنجانید.
صداسازی در فن بیان : استفاده از بالا و پائین های صدا
از گامهای مختلف صدا استفاده کنید . مثلاً با حرف اُ ..سعی کنید با گام پائین شروع کنید و کم کم صدا را ببرید بالا ..این کمک می کند که صدای شما یکنواخت نباشد و بتوانید از نواحی مختلف صدایتان استفاده کنید .
این مقاله را بخوانید : کنترل لرزش صداصداسازی در فن بیان : کشیدن زبان برای تلفظ بهتر کلمات
زمانی که در زبان خود به نوعی کش و قوس ایجاد می کنید این کار باعث می شود که تلفظ و ادای کلمات برایتان راحتتر و روانتر شود. برای اینکار زبان خود را محکم به سقف دهان بچسبانید و بعد از دهان تان بیرون بیاورید، به داخل گونه چپ و راستتان بچسبانید .
صداسازی در فن بیان : بلند خوانی
یکی از ضروریات برای داشتن یک ارائه صدای بلند و رسا است . هنگام سخنرانی حواستان باشد که صدای شما به اندازه کافی رسا و واضح است . برای این منظور هم حتما باید تنفس تان دیافراگمی باشد .
صداسازی در فن بیان : دو بار در روز تمرین
بارها در کلاسهایم به شرکت کننده ها گفته ا م که صرف دانستن این تکنیک ها کمکی نمی کند و باید هرروز یک زمان مشخصی را برای تمرین برای خود تعیین کنید . بهترین نتیجه زمانی به وجود می اید که به طور مرتب این تمرینات را انجام دهید . مثلاَ زمانی که از خواب بلند می شوید به مدت ۱۵ دقیقه تمرینات گرم کردن صدا را انجام دهید .( اُ اِ ای آ ) این حروف را بلند بخوانید و بکشید این تمرین مهم گرم کردن صداست .
در دوره فن بیان و سخنرانی ۱+۵ کامل در مورد صداسازی صحبت می کنیم اگر تمایل به شرکت در این دوره را دارید می توانید با شماره ۰۹۳۹۵۵۹۹۱۸۲ تماس بگیرید.
سلام.گفته میشه موقع صحبت کردن هم باید تنفس شکمی باشه اما من موقع صحبت اصلا متوجه نحوه تنفسم نمیشم ک بخوام اونو مدیریتش کنم!
سلام دوست عزیز بله درسته باید موقع صحبت کردن هم تنفس شکمی باشد . اما برای اینکه این اتفاق بیفتد باید شما از قبل به قدری تمرینات تنفسی را انجام دهید که بتوانید موقع صحبت کردن نااگاهانه از تنفس شکمی استفاده کنید . محصول چطور فن بیان خوبی داشته باشیم برای بیان بهتر به شما کمک خواهد کرد
https://sokhanesabz.com/?post=2257
سلام و خسته نباشید
در روز چقدر برای تنفس دیافراگمی تمرین کنیم؟
سلام دوست عزیز هرچقدر بیشتر زمان بگذارید بهتر است . ولی نکته مهم این است که دائمی باشد یعنی یک زمانی را در طول روز به صورت مداوم و پایدار انجام دهید .
نکات ارزشمندی رو مطرح کردید،مرسی
ممنون از شما دوست عزیز
دروداستاد
هنوزهم درکارفن بیان هستیدیادیگه نیستید