خوب صحبت کردن | مؤثر صحبت کردن | چطور صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند!
سلام سلام به همه شما عزیزان و همراهان گرامی …امروزه ارتباطات بخش مهمی از فعالیت های اجتماعی ما را به خود اختصاص داده است . در این ارتباطات نحوه تعامل و گفتگوی ما بسیار مهم است . به نظر شما راز افراد اجتماعی و موفق، افرادی که عالی ارتباط برقرار می کنند در چه مواردی است ؟ یکی از مهمترین دلایلش شیوه صحبت کردن آن ها است. تن صدا، شدت، لحن و توجه به حرف هایی که از دهانمان بیرون می آید مهمترین موارد تاثیرگذار در این موضوع هستند.در این مقاله قصددارم در باره خوب صحبت کردن و موثر صحبت کردن مطالبی را با شما به اشتراک بگذارم.
یکسری سؤالات در حوزه کاری من پرسیده می شود که فقط مشکل یک فرد خاص نیست و برای بیشتر افراد عمومیت دارد از این رو تصمیم گرفتم که در قالب مقاله های سایت به این سؤالات پاسخ دهم.
سوال :
من از مدیر خود در محیط کار می ترسم بر همین اساس ترجیح می دهم که ساکت بمانم و در اکثر اوقات نظری ندهم.اما مسائلی پیش می آید که من فکرمی کنم نیاز هست که درباره آنها صحبت کنم و نظر خود را بگویم..اما متاسفانه صحبت کردن درباره این مسائل برایم سخت است و راحت نیستم..اما از طرفی فکر می کنم نیاز دارم. آیا شما پیشنهاد یا راه کاری برای من دارید که بتوانم در محیط کار حرفه ای صحبت کنم و مسائل و خواسته های خود بیان کنم؟
پاسخ به این دوست عزیز:
افرادی که خوب صحبت می کنند فرصت های بیشتری سراغشان می آید. از جمله موقعیت های اضافه حقوق، ارتقاء شغلی و….خلاصه این که درهای بیشتری برای افرادی باز می شودکه با اعتمادبه نفس هستند وخوب صحبت می کنند. خوب صحبت کردن شما به اطرافیانتان نشان می دهد که شما به خودتان اعتماد دارید و همین مسئله باعث می شود که اطرافیانتان هم به شما اعتماد کنند.
اگر شما در محیط کار خوب صحبت نکنید و همیشه در پشت صحنه و در سکوت باشید در این صرورت در نهایت شغل شما به خطر می افتد و یا نمی توانید به آن نتیجه و پیشرفت دلخواه خود برسید.
وقتی صحبت نمی کنید، عقاید و نظرتان را مطرح نمی کنید..مردم به راحتی خودشان بر اساس حدس و گمان خودشان( گاهاً اشتباه) درباره شما و آنچه که می اندیشید قضاوت می کنند. باید خودتان را آنطور که شایسته شماست در شغل خود تعریف کنید تا اطرافیانتان بتوانند شما را در آن جایگاه بپذیرند و زمینه پیشرفتتان فراهم شود.
این مقاله را هم مطالعه کنید: حرفه ای صحبت کردن پشت تلفن
فهرست محتوا
دلایل ترس از خوب صحبت کردن در محیط کار
۱- شکست در گذشته
به عنوان مثال حرفی زدید که با مخالفت دیگران روبرو شدید یا به هر دلیلی حرفتان برای شما گران تمام شده بود.
در این صورت ممکن است که شما از اشتباه کردن ترس زیادی داشته باشید . دراین صورت به این نتیجه رسیده باشید که حرکت کردن ارزش تحمل رنجش ها را ندارد.
ولی در حقیقت حرکت نکردن و وارد عمل نشدن بسیار بدتر از اشتباه کردن است.
۲-شما ممکن است که از رویاویی با یک ترس دچار رنجش شده باشید.
شما ممکن است که در مکالمات دشوار احساس ضعف کنید و اعتماد به نفس تان را از دست بدهید . اگر کاری را بارها و بارها انجام دهید، شدت استرس آن کار برایتان کم خواهد شد.
دیل کارنگی : در هر جلسهای که حضور دارید، پیش دیگران صحبت کنید ولو اینکه خرابکاری کنید. شما در عرض چند ماه بعد بیشک اضطراب و ترس خود را نسبت به صحبت کردن کردن در جمع را از دست خواهید داد.
شما باید مهارتهای فن بیان و مذاکره را بیاموزید تا از این مراحل به راحتی عبور کنید.
شرکت در دوره رایگان فن بیان و سخنرانی
۳-شما ممکن است از رسیدن به موفقیت بترسید!!
بله بسیاری افراد گامهای بزرگی در زندگی خود بر نمی دارند چون برای آنها امن تر و مطمئن تر است و ریسک کمتری دارد.
بسیاری از افراد ناخودآگاه از مسئولیت و تعهد بیشتر می ترسند که نتیجه پیشرفت شغلی است. مردم احترام بیشتری برای شما قائل خواهند بود زمانی که افکارو ایده هایتان راشجاعانه مطرح می کنید. حتی زمانی که آنها با نظرات شما مخالفند بازهم آنها برای داشتن اعتماد به نفس در صحبت کردن به شما احترام خواهند گذاشت. دراین صورت شما احترام بیشتری هم برای خود قائل شدید و عزت نفس تان نیز افزایش پیدا می کند.
راههای خوب صحبت کردن در محیط های رسمی
۱-اول از خوتان بپرسید که اصلاً چه نیازی هست که من در این زمینه رشد کنم؟
– آیا خوب صحبت کردن باعث معتبر و مهم بودن من در محیط کار می شود؟
– آیا خوب صحبت کردن در محل کار من ارزش محسوب می شود؟
– آیا من دراین زمینه راه حلی دارم؟
۲-منتظر زمان و مکان صحیح برای گفتگو وصحبت کردن باشید
شخص مناسب در زمان مناسب در نظر بگیرید. ببینید که آنها چطور گفتگو را آغاز می کنند و صحبت می کنند.
۳- درباره ایده ها و نظراتشان سؤال بپرسید
مهارت خوب گوش دادن را یاد بگیرید ابتدا خوب به ایده ها و نظرات اطرافیان گوش کنید. با تایید به آن اعتبار بدهید . ایده ونظر خود را در آن مورد به آنها بگویید. این نشان می دهد که شما نظرات دیگران را به خوبی می پذیرید و به آن احترام می گذارید.
۴- برای اشتراک ایده و افکارتان اجازه بگیرید
اجازه گرفتن برای بیان ایده و اظهار نظر در واقع نوعی احترام به طرف مقابل است. و به محترمانه ترین شکل ممکن صحبت کنید
۵- نشان دهید که بسیار خواهان رشد و یادگیری هستید
اگر آنها با نظر ودیدگاه شما موافق نبودند، به گام سوم بروید و آن را اجرا کنید. آنقدر این گامها را تکرار کنید که به دیدگاه مشترک برسید. و درنهایت اینکه وقتی با نظر مخالف روبرو شدید کنترل خود را از دست ندهید و با احترام با نظرات مخالف روبرو شوید.
۶- تنفس عمیق را تمرین کنید
اگر در هنگام حرف زدن، تنفس شما از ناحیه ی قفسه ی سینه باشد(دیافراگمی نباشد) ، صدای شما، عصبی و غیرعادی به گوش شنونده، خواهد رسید و اثر مثبتی نخواهد گذاشت.
خانم” کیت دووره” موسس شرکت بیان، در شیکاگو :
اینکه هنگام سخنرانی در حالت عصبی، بتوانید درست تنفس کنید، کار بسیار دشواری است، پس فقط یه نفس عمیق آرامبخش، به شما کمک خواهد کرد که عمق صدای خود را بهبود دهید و اعتماد به نفس بیشتری از خود، در لحن صدایتان نشان دهید
چطور صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند!
تشویقشون کن
با تشویق و تحسین صادقانه شروع کنید. همه ما از اینکه توسط دیگران تشویق شویم حس خوبی دریافت می کنیم. بنابراین تا می توانیم در ارتباطاتمان از ویژگی های مثبت اطرافیان بگوئیم، بابت موفقیت هایشان تشویقشان کنیم . یکی از رازهای مهم محبوبیت همین است . برای خوب صحبت کردن و موثر صحبت کردن اگر در پی یک نکته مهم هستید یادتان باشد که در صحبت هایتان دیگران را با تشویق نوازش کنید تا عاشقتان شوند!
با کلامت حس خوب بده
یکی از ابزارهای مهم ارتباطی ما کلام ماست . از کلام تو بر تو حکم می شود. حواسمان به اثرات کلاممان باشد. میخواهید بدانید که چگونه خوب صحبت کنیم؟ اولین پاسخ این سوال این است که «قبل از اینکه حرف بزنید، فکر کنید»؛
تا به حال دقت کردهاید که افراد کاریزماتیک، افرادی که ارتباط موثر بادیگران برقرار می کنند، به ندرت چیزی میگویند که بعدا از گفتنش پشیمان شود؟ این به این دلیل است که ذهن چنین افرادی یک گام جلوتر از زبانشان است، نه برعکس! افرادی که این مهارت مهم را دارند، اغلب به عنوان «افراد روشن» نامیده میشوند، زیرا کاملا میدانند که چه میگویند و روی زبانشان کنترل کامل دارند. این ایده که بتوانیم پیش از حرف زدن فعالانه فکر کنیم، کمک میکند حرفمان دوتا نشود. چون قبل از هر صحبتی عواقب مثبت و منفی آن را می سنجیم.
در کلامت اشتیاق و هیجان داشته باش
برای اینکه بتوانید با شور و اشتیاق صحبت کنید، باید شخصیت، محتوای کلام و نیتتان از صحیتی که به مخاطب میرسانید در یک راستا باشند. شخصیت یعنی خودِ خودتان ( بدون تقلید )، محتوای کلام، یعنی همان موضوع صحبت، پیامی که در قالب کلمات به مخاطبتان ارائه میدهید. نیت نیز به هدفی گفته میشود که انتظار دارید در نتیجهی صحبتهایتان کسب کنید. وقتی این سه، شخصیت و محتوای کلام و نیت، بر هم منطبق باشند، کلامتان سرشار از شور و حرارتی خواهد شد که مخاطب را میخکوب میکند. مقابل آینه بایستید و این گونه صحبت کردن را تمرین کنید تا ببینید چقدر می توانید با این کلام روی دیگران تاثیر بگذارید.
مثبت صحبت کن
اگر منعطف، دوستانه و مثبت صحبت کنید، مخاطب نسبت به خودتان و محتوای کلامتان قضاوت خوشایندتری خواهد داشت و حس حوبی از شما دریافت خواهد کرد.فرض کنید شخصی در اطراف شما ، انسان به شدت منفی است که هرجایی که وارد می شود شروع به گفتن نکات منفی جمع ، محیط، شرایط می کند . دراین صورت نه تنها حال جمع را بد می کند بلکه اثر منفی روی دیگران می گذارد طوری که دیگران تمایلی به معاشرت با او نخواهند داشت. بیایین از به بعد قبل از وارد شدن در یک جمع به این فکر کنیم که چطور می توانیم با کلاممان ، رفتارمان انرژی مثبتی به جمع بدهیم.
تماس چشمی برقرار کن
تماس چشمی قبل از هر چیز نشان از ادب ما و احترام به دیگران است و در عین حال باعث ایجاد صمیمیت می شود. همچنین تماس چشمی باعث میشود که دیگران با دقت بیشتری به حرفهای شما گوش دهند. اگر در یک جمع صحبت میکنید از میان جمعیت چند چهره دوستانه پیدا کرده و روی آنها تمرکز کنید. به این ترتیب اعتماد به نفس شما افزایش یافته و حرفهای خود را واضحتر بیان میکنید. اگر به پایین نگاه کنید با اعتماد به نفس به نظر نمیرسید. و اگر موقع صحبت کردن به اطراف نگاه کنید، ممکن است بقیه به این فکر کنند که حواستان پرت شده و دنبال انجام یک کار بهتر هستید.
خوب گوش بده
گوش کردن یکی از ابزارهای مهمی است که کمک می کند ما بسیار دوست داشتنی در نظر دیگران باشیم! چرا ؟ چون با گوش کردن به اطرافیانمان حس مهم بودن می دهیم . پس برای اینکه ادمها را عاشق خودتان کنید اگر دو گوش دارید دو گوش دیگر موقع ارتباطات قرض بگیرید!
سرکار خانم دکتر قهرمانی ممنونم خیلی خوب بود سپاسگزارم
درود بر شما مقاله زیر هم براتون مفید هست
https://sokhanesabz.com/good-speaking-training/
عالی بود.ممنون ومتشکر
درود بر شما مقاله زیر برای شما مهم است
https://sokhanesabz.com/good-speaking-training/
خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون برقرار باشید
درود بر شما مطلب زیر هم برای شما مفید است
https://sokhanesabz.com/good-speaking-training/
سلام استاد دوست دارم بدونم برای استاد شدن در حیطه ارتباطات چه مراحلی رو باید طی کنیم ،چند سال طول می کشه بتونیم به این درجه برسیم ممنون میشم راهنمایی ام کنید
سلام خدمت شما دوره لایف مستری در این حوزه می تونه به شما کمک کنه …اینکه چند سال طول میکشه بستگی به خودتون و تلاش تون داره …با این شماره هماهنگ کنید جهت شرکت در این دوره
۰۹۳۹۵۵۹۹۱۸۲
با سلام و وقت بخیر
خانم مهندس اگر برای شما مقدور هست فایل مطالب چگونه صحبت کنیم تا عاشقتان شوند رو برام ایمیل کنید
ممنونم از شما
سلام و عرض ادب…
یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی کلام ماست….با لحن خوب میتونیم حس خوب به دیگران منتقل کنیم….
سپاسگزارم از مقالات عالیتون….
سلام ممنونم از اینکه همراه ما هستید این مقاله را هم به شما پیشنهاد می کنم
https://sokhanesabz.com/good-speaking-training/
مقاله شما بسیار عالی بود هم از جهت اینکه کاربردی است هم جامع و کامل و قابل استناد
در این زمینه تخصصی که انتخاب کردید موفق تر و تاثیرگزار تر باشید
سپاسگذرام از شما
لطفا شماره واتساپ یا تلگرامتان را بفرستید۰۹۱۲۴۵۵۰۱۵۷
سلام و درود ۰۹۳۹۵۵۹۹۱۸۲
با سلام و درود خدمت استاد گرامی متشکرم از مطالب مفیدی که در سایت قرار دادین
مطالبتان راهگشا بود استاد
پایدار باشید
ممنون از مقاله مفید و کاربردیتان استاد
سلام وقت بخیر به استاد گرامی
بابت مطالب فوق العاده ای که در سایت قرار میدهید بسیار سپاسگزارم
و این مطالب بسیار کاربردی و مهم است و اجرای آنها و عمل کردن به آنها مهمتر
باز هم ممنونم از مطالب شما