قدرت بیان | چگونه قدرت بیان خوبی داشته باشیم| چکار کنم همه عاشق صحبت با من باشن؟
سلام دوستان عزیزم. در این مقاله می خواهم درباره قدرت بیان صحبت کنم. قدرت بیان یکی از نیازهای ضروری ما برای برقراری ارتباط حرفه ای با اطرافیان مان است. تقریبا هر کسی در زندگیاش در شرایطی قرار میگیرد که باید برای جمعی صحبت کند. بعضاً بخواهد از عقایدش دفاع کند، نظراتش را بگوید یا لازم باشد کسی را متقاعد کند. پس بهتر است خودمان را برای آن روز آماده کنیم و روی بیان مان کار کنیم. به عنوان مثال: یک کارمند با هر سمتی که داشته باشد، بر اساس توانایی صحبت در جمع و مهارتهای ارتباطی (به عنوان یکی از مهم ترین مهارتهایی که باید کسب کند) رتبه بندی میشود و پیشرفت میکند. فن بیان خوب و قدرت بیان با هر موقعیت اجتماعی که داشته باشید میتواند در کار شما، در زندگیتان و روابطتان تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.
برای افزایش این مهارت به شما عزیزان ۶ راه کار طلایی معرفی می کنم که با رعایت همین نکات ساده بتوانید پیشرفت در قدرت بیان خود را حس کنید. البته این را به یاد داشته باشید که تمرین و ممارست در این حوزه یکی از اصول حیاتی است.
فهرست محتوا
واژه های جدید به دایره لغات تان اضافه کنید
برای داشتن قدرت بیان خوب زیاد مطالعه کنید تا با واژه ها و کلمات و جمله بندی های مختلف بیشتر آشنا شده. با این کار از این لغات می توانید هنگام نیاز استفاده کنید و فن بیان خود را بهبود بدهید. البته باید به این نکته توجه کنید که وقتی با لغات جدید آشنا شدید باید آنها را وارد دایره واژگان تان کنید. مثلاً من می خواهم کلمه استدعا را به دایره لغاتم اضافه کنم. در این صورت سعی می کنم با این کلمه جملاتی بسازم و آگاهانه از آن در گفتگوهای روزمره ام استفاده کنم.
تا می تونید تمرین کنید تپق نزنید
وقتی کلمه ای را اشتباه تلفظ می کنیم تپق اتفاق می افتد. در ویدئو زیر در رابطه با راهکارهای تپق نزدن صحبت کردم .
کتاب های این حوزه را بخوانید
کتاب هایی که درباره سخن و سخنوری و فن ایراد سخنرانی، نوشته شده است مطالعه کنید. مانند ” آیین سخنرانی، دیل کارنگی ” انتشارات پیمان و نیز سخن و سخنوری، نوشته مرحوم فلسفی کتاب مهارت های کلامی در کسب و کار که در سایت موجود است. مطالعه این کتاب ها به خصوص کتاب مهارت های کلامی در کسب و کار، به شما می آموزد که چگونه با حرفهای صحبت کردن در کسب وکارتان به سرعت رشد کنید.
این مقاله را بخوانید : چطور فن بیان خوبی داشته باشیم؟اعتماد به نفس بالا را چاشنی کارتان کنید
برای داشتن فن بیان خوب و قدرت بیان، سعی کنید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. لازمه آن، تسلط داشتن بر موضوع صحبت است. به یاد داشته باشید که با تمام اعتماد به نفسی که در خود سراغ دارید، صحبت کنید. فرض کنید می خواهید با کاراتهبازی، تعدادی بلوک محکم را بشکنید. اندکی تردید باعث می شود به جای بلوک ها دستهای شما بشکنند!
برای افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی از تلقین مثبت استفاده کنید و با خود بگوئید: من عزت نفس بالایی دارم و به خوبی می توانم از عهده صحبت در این جمع بربیایم. با خود تکرار کنید که بعد از صحبت من، همه من را تشویق می کنند و افکار منفی نمی توانند مانع از حرکت به سوی اهدافم شوند.
ارتباط چشمی یکی از تکنیک های ناب افزایش قدرت بیان
این نکته را در ذهن خود هک کنید که پیام ما جایی منتقل می شود که نگاه مان آن را هدایت می کند. ارتباط چشمی یکی از عناصر مهم در ارتباطات و خوب صحبت کردن است. سعی کنید هنگام صحبت کردن در جمع به افرادی که نگاهشان به شما انرژی مثبت می دهد نگاه کنید. این تکنیک کمک می کند که استرس تان کم شود و مسلط تر صحبت کنید.
این مقاله را بخوانید : کلمات خوب در هنگام صحبت کردن
موضوع درستی انتخاب کنید
اگر می خواهید در صحبت های خود قدرتمند و حرفه ای ظاهر شوید حتماً برای موضوع صحبت یکی از این موارد را انتخاب کنید:
موضوعاتی که از صمیم قلب به آن اعتقاد دارید.
موضوعاتی که در آن زمینه، تخصص و تجربه دارید.
موضوعاتی که مخاطب دوست دارد. مثلاً موضوعاتی مربوط به هوش مالی ( یا هرچیز که به پول ربط داشته باشد! ) برای مخاطب جذاب است .
تمرین، تمرین و بازهم تمرین
بگذارید تا با یک مثال این اصل اساسی را توضیح دهم. یک قهرمان دو سرعت در المپیک، قبل از اینکه سعی کند رکورد دنیا را جا به جا کند، حداقل ۳ ساعت را صرف گرم کردن تمام اعضای بدنش می کند. این موضوع نشان می دهد که داشتن آمادگی یک ضرورت است. شماهم برای تقویت قدرت بیان تان، هر روز صبح را با گرم کردن صدای تان شروع کنید. شاید بگویید چطور این کار را انجام دهم؟ من در این بخش هم سه تمرین اصلی از روش های گرم کردن صدا را برای شما عزیزان یادآور می شوم.
یکی از تمرینات گرم کردن صدا خواندن حروف با صدای بلند با اعراب است.
دومین تمرین بسیار ساده و البته تاثیرگذار در گرم کردن صدا است و آن هم کشیدن عضلات صورت است. در یک جمله ساده عضلات صورت تان را بکشید. نه با شدت و نه به مدت طولانی.
سومین تمرین هم تمرین های تنفسی است. ( در رابطه با تمرینات تنفسی مفصل در کلاس فن بیان و سخنرانی صحبت می کنم ).
حتی اگر زمانی برای گرم کردن صدای تان صرف نمی کنید، هر روز صبح ۵ دقیقه را به آماده کردن صدایتان اختصاص دهید. این تکنیک برای صدای تان بهطور شگفت انگیزی خوب و برای سلامتیتان مفید است. قبل از پرداختن به سخنرانی و یا حتی صحبت در یک جمع کوچک ولی حرفه ای، مدتی با خود تمرین کنید و همان سخنان را در ذهن تان مرور کنید.
در ادامه این ویدئو را نگاه کنید و در قسمت کامنت ها بنویسید که از چه زمانی قراره اولین گام برای تقویت قدرت بیان بهبود فن بیان تو بردارید
.
سلام خدمت دوستان
یه چند نکته هستش که من با تجربه شخصی بدست اوروم ودوست دارم با شما به اشتراک بزارم
۱.قبل از هر چیزی باید جمعی که توش هستید رو نقد بررسی کنید که ببینید از چه نظری میتونید باهاشون بیشتر ارتباط بگیرید
۲.برای شروع بهتره با یه بیت شعر شروع کنید
۳.این بند یه توضیح داره انسان با خیلی از چیزا میتونه ارتباط بگیره صدا و تصویر .فقط شما با صدا نمیتونید شنونده مجذوب خودتون کنید شما میتونید با حرکات دست صورت و حتی بدن به شنونده اثر بیشتری بذارید
۴.استفاده از داستان شعر پند نصیحت و حتی خاطرات جالب خودتون برای ارتباط نزدیک کردن با جمع
۵.موقع سخنرانی بستگی به جمع داره از موضوع محوریت خنده جک چاشنی سخنرانیاتون کنید
و خیلی از موضوعاتدیگه که یه کتاب میتونه ادم ازش در بیاره.
سلام
سلام خوبین ببخشید من ۱۷سالمه وقتی میرم تو جمع ساکت میشم ولی خجالت نمیکشم ولی کلا ساکت میشم رفیق هام بهم میگن مترسگ ولی م
یخوام شیطون و پرو و پرحرف بشم راحلش چیه؟
لطفا راهنمایی کنین
دروود بر شما بهترین سن دارین برای اموزش دیدن و کار کردن روی خودتون . پبشنهاد ما به شما دوره سخنرانی و فن بیان است که در هفت جلسه در تهران برگزار می شود و دارای تمرینات زیادی است که به شما کمک می کند
۰۲۱۶۵۵۳۵۸۹۴
این شماره جهت هماهنگی
سلام ممنون از مطالب خوب ومفیدتون.من زمان حرف زدن دچار استرس زیادی میشم وصدام لرزش زیادی میگیره انگار بغضم داره میترکه.چطور میتونم آرامش داشته باشم
سلام دوست عزیز . استرس سخنرانی ، صحبت در جمع و…در کلا دنیا رایج است. نکته ای که حائز اهمیت است این است که باید در فضاهای مشابه زیاد قرار بگیریم تا رفته رفته این استرس برای تان قابل کنترل شود. تصویر سازی ذهنی هم به شدت کمک می کند یعنی دائما خودتان را در شرایطی ببنید که عالی و بدون استرس صحبت می کنید .
خواندن این مقالات به شما پیشنهاد می کنم.
http://sokhanesabz.com/%d9%82%d8%b1%d8%b5-%da%a9%d8%a7%d9%87%d8%b4-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%b1%d8%b3-%d8%b3%d8%ae%d9%86%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c/
سلام
مطلبتون عالی و مفید بود ممنونم
ی سوال دارم
من وقتی در جمع صحبت میکنم یا با یک خانم صدام خیلی خوب نیست بهم میگن صدات مخملی
هست !! چطور میتونم صدای خوبی موقع صحبت داشته باشم؟؟؟؟
سلام دوست عزیز اتفاقا صدای مخملی صدای خیلی خوبی است احتمالا اشتباه می کنید . می توانید در تلگرام ویس بفرستید به ادمین کانال تا صدای شما را بررسی کنند و نظر بدهند . کانال تلگرام
SOKHANE_SABZ@